ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلودگی و سرطان پوست
سلامت

پژوهش جدید: آلودگی هوا می‌تواند از شما در برابر سرطان پوست محافظت کند

البته محققان می‌گویند نباید از مضرات بسیار زیاد آلودگی هوا برای سلامتی انسان غافل شویم.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۰

یک پژوهش جدید نشان داده است که آلودگی هوا ممکن است از شما در برابر یکی از خطرناک‌ترین نوع سرطان پوست، ملانوم، محافظت کند. بااین‌حال، بسیار مهم است که نتایج این پژوهش را با احتیاط بپذیریم و به ضررهای بسیار زیاد آلودگی هوا بر سلامت انسان نیز توجه کنیم.

براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه ورونا ایتالیا دریافتند که سطوح بالاتر ذرات معلق (PM) مانند PM10 و PM2.5 ممکن است اثر محافظتی در برابر ملانوم داشته باشد. به گفته آنها افزایش قرارگرفتن در معرض این آلاینده‌های هوا با کاهش خطر ابتلا به ملانوم مرتبط است. البته پیش از آنکه به جزئیات تحقیق آنها بپردازیم، بهتر است به محدودیت‌های آن اشاره‌ای بکنیم.

روش این مطالعه مشاهده‌ای بوده است و ارتباط بین دو مقوله را نشان دهد، یعنی آلودگی هوا علت کاهش ابتلا به سرطان پوست نیست. این بدان معناست که اگرچه شاید بین سطوح بالاتر ذرات معلق و خطر کمتر ملانوم ارتباط وجود داشته باشد، نمی‌توانیم به طور قطع بگوییم که آلودگی هوا مستقیماً این تأثیر را ایجاد می‌کند. همچنین این مطالعه در یکی از مناطق ایتالیا انجام شده و شرکت‌کنندگان زیادی در مقایسه با سایر مطالعات از این نوع بررسی نشدند.

ارتباط بین آلودگی هوا و کاهش سرطان پوست

ارتباط آلودگی هوا با سرطان

در این پژوهش محققان به بررسی وضعیت سلامتی و محیطی 2 هزار و 575 شرکت‌کننده پرداختند؛ 1473 نفر از آنها بیمار ملانوم و 1102 نفر نیز سالم بودند و داده‌های آنها در بخش‌های پوست بیمارستان دانشگاهی ایتالیا وجود داشت. همچنین محققان به اطلاعات دموگرافیک (جمعیت‌شناختی)، وضعیت سیگارکشیدن، سابقه آفتاب‌سوختگی و نوع پوست افراد دسترسی داشتند. آنها همچنین سطوح قرارگرفتن در معرض PM10 و PM2.5 براساس آدرس محل سکونت هر شرکت‌کننده را در سال‌های 2013 تا 2021 بررسی کردند.

محققان دریافتند که سطوح بالاتر PM10 و PM2.5 ممکن است اثر محافظتی در برابر ملانوم داشته باشد، که احتمالاً به دلیل کاهش قرارگرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش است. البته آنها می‌گویند که تحقیقات بیشتری برای درک تعاملات پیچیده بین عوامل محیطی و خطر ملانوم مورد نیاز است.

بااین‌حال پژوهش‌های مختلفی نشان داده‌اند که آلودگی هوا از طرق گوناگونی به سلامت انسان صدمه می‌زند. ذرات معلق، به ویژه ذرات ریز (PM2.5)، می‌توانند به ریه‌های ما نفوذ کند و حتی وارد جریان خون ما شوند. آلودگی هوا می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید بیماری‌هایی مانند آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و سرطان ریه شود. قرار گرفتن در معرض ذرات معلق خطر حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی عروقی را نیز افزایش می‌دهد. علاوه‌براین، بسیاری از تحقیقات اخیر ارتباط بین آلودگی هوا و زوال عقل و سایر اختلالات عصبی را نشان داده‌اند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال JEADV منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی