ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نوزاد
سلامت

دستاورد محققان بریتانیایی:‌ تولد 8 نوزاد با استفاده از DNA سه‌نفر برای پیشگیری از بیماری‌های میتوکندریایی

در این روش، جنین حاوی DNA والدین اصلی به همراه بخش کوچکی از DNA میتوکندریایی اهداکننده شکل می‌گیرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۳۰

محققان در بریتانیا موفق شده‌اند 8 نوزاد را با استفاده از فناوری لقاح مصنوعی و با DNA سه نفر به دنیا بیاورند. نوزادان از مادرانی متولد شده‌اند که ناقل ژن‌های بیماری‌های میتوکندریایی بوده‌اند و DNA فرد اهداکننده سوم دارای میتوکندری سالم بوده است. به گفته پژوهشگران، همه نوزادان درحال‌حاضر سالم هستند.

«داگ ترن‌بول»، پژوهشگر این تحقیق از دانشگاه نیوکسل، می‌گوید:

«بیماری میتوکندری می‌تواند اثرات مخربی برای خانواده‌ها داشته باشد. خبر امروز امید تازه‌ای به زنانی می‌دهد که در معرض انتقال این بیماری به فرزندان خود قرار دارند و اکنون می‌توانند صاحب فرزندانی سالم شوند.»

در این مطالعه از فناوری به نام اهدای میتوکندری (Mitochondrial Donation) استفاده شده است. در این روش، تخمک بیماران با اسپرم بارور شده و سپس هسته‌های حاوی DNA به تخمک‌های اهدایی بارورشده منتقل می‌شود. درنهایت، جنین حاوی DNA والدین اصلی به همراه بخش کوچکی از DNA میتوکندریایی اهداکننده خواهد بود.

وجود برخی عوارض در 8 نوزاد متولد شده

البته در برخی از نوزدان نگرانی‌هایی نیز وجود داشته است. درحالی‌که پنج نوزاد بدون هیچ‌گونه مشکل سلامتی متولد شده‌اند، یک نوزاد دچار تب و عفونت ادراری شده و دیگری دچار حرکات عضلانی غیرطبیعی بوده است. نوزاد سوم با بی‌نظمی ضربان قلب درمان شده است. همچنین سه نوزاد دارای سطح کمی از همان جهش‌های DNA میتوکندریایی بوده‌اند که این روش برای جلوگیری از انتقال آنها طراحی شده بود.

همچنین یکی از نوزادان در 7 ماهگی به نوعی صرع نادر مبتلا شده که البته سه ماه بعد بهبود پیدا کرده است.

به گفته محققان، تاکنون 7 نفر از 19 زن انتخابی برای این آزمایش صاحب فرزند شده‌اند. همچنین یکی از آنها صاحب یک دوقلو شده و زن هشتم هنوز باردار است. مسن‌ترین نوزاد این گروه نیز دو ساله است.

در زمان تولد، از خون و ادرار هر نوزاد نمونه‌برداری شده تا سطح DNA میتوکندری آنها بررسی شود. نتایج نشان می‌دهد که سطح DNA معیوب بسیار کمتر از چیزی است که در هنگام عدم استفاده از این روش انتظار می‌رفت. البته در 3 نوزاد DNA معیوب منتقل شده از مادر دیده شده و تیم تحقیقاتی دلیل اصلی این موضوع را مشخص نکرده است.

نتایج تحقیق در ژورنال علمی New England Journal of Medicine منتشر شده است.

dna
جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی