توسعه داروی سرطان مبتنی بر طلا که رشد تومور را تا 82 درصد کاهش میدهد
این دارو میتواند جایگزینی برای داروهای سرطان مبتنیبر پلاتین باشد.
محققان در آزمایشی از داروی جدیدی مبتنیبر طلا برای کاهش 82 درصدی رشد تومور در حیوانات استفاده کردند. این دارو 27 برابر قویتر از داروی شیمیدرمانی سیسپلاتین برای مبارزه با سلولهای سرطانی دهانه رحم است.
براساس گزارش Interesting Engineering، در آزمایشهایی که محققان دانشگاه RMIT استرالیا روی موشها انجام دادند، ترکیب طلا رشد تومور سرطان دهانه رحم را 82 درصد کاهش داد. در مقابل داروی قدیمیتر سیسپلاتین فقط توانست 29 درصد رشد این تومور را کاهش دهد. همچنین این داروی جدید 3.5 برابر بیشتر روی سرطان پروستات و 7.5 برابر بیشتر روی سلولهای فیبروسارکوم در آزمایشگاه مؤثر بود.
داروی مبتنیبر طلا برای مبارزه با سرطان
خواص منحصربهفرد طلا آن را برای کاربردهای پزشکی ایدهآل میکند. برخلاف بسیاری از مواد دیگر، طلا بسیار پایدار و غیرواکنشپذیر است که همین ویژگی باعث شده از این فلز در جواهرات و سکهها استفاده شود. بااینحال ترکیب استفادهشده در این مطالعه نسخه مهندسیشده خاصی به نام Gold(I) است که واکنشپذیر است و برای موارد بیولوژیکی طراحی شده.
طلای واکنشپذیر در داروی جدید برای تعامل با تیوردوکسین ردوکتاز، آنزیمی فراوان در سلولهای سرطانی، طراحی شده است؛ بهعبارتی داروی جدید با مهار عملکرد این آنزیم بهطور مؤثری از تکثیر سلولهای سرطانی و ایجاد مقاومت دارویی جلوگیری میکند. سرپرست این پروژه در دانشگاه RMIT میگوید این گامی امیدوارکننده بهسمت تولید جایگزینهایی برای داروهای سرطان مبتنیبر پلاتین است.
البته محققان میگویند هنوز با آزمایشهای انسانی این دارو فاصله داریم اما نتایج روی حیوانات امیدوارکننده بوده است. یکی از مزایای داروی جدید کاهش عوارض جانبی داروهای مبتنیبر پلاتین، مانند سیسپلاتین، است؛ ین داروهای قدیمی معمولاً هم به سلولهای سرطانی هم به سلولهای سالم آسیب میرساند.
محققان دانشگاه RMIT برای توسعه این دارو با دانشمندان مؤسسه فناوری شیمیایی هند (IICT) همکاری میکنند و صندوق تحقیقات استراتژیک استرالیا-هند نیز 2 میلیون دلار به این پژوهش کمک مالی کرده است. همچنین شرکت فروش طلای ABC Bullion اهدای سالانه 250 گرم طلای خالص به ارزش بیش از 30 هزار دلار استرالیا را برای حمایت از این تحقیق متعهد شده است.
یافتههای این پژوهش در European Journal of Medicinal Chemistry منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.