ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ناهنجاری مغزی
سلامت

تحقیق جدید: ضربه‌زدن به توپ با سر می‌تواند باعث آسیب مغزی شود

به گفته دانشمندان بیشترین ناهنجاری در فوتبالیست‌ها در لوب پیشانی مشاهده شده که عملکردهای شناختی مانند تصمیم‌گیری و حافظه را کنترل می‌کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۴:۰۰

محققان انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی (RSNA) با بررسی MRI مغز 352 بازیکن آماتور فوتبال 18 تا 53 ساله، ناهنجاری‌هایی شبیه بیماری CTE (انسفالوپاتی مزمن جراحتی) را در ماده سفید اطراف مغز آنها، به‌ویژه در لوب پیشانی، کشف کرده‌اند.

براساس گزارش‌های منتشرشده، دانشمندان در تحقیق جدیدی ادعا کرده‌اند در فوتبال، ضربه‌زدن به توپ با سر می‌تواند آسیب‌های مغزی ایجاد کند. بازیکنان فوتبال در این شرایط معمولاً با پیشانی خود به توپ ضربه می‌زنند. لوب پیشانی که دانشمندان می‌گویند بیشترین ناهنجاری بازیکنان در آن شناسایی شده، بخشی از مغز است که عملکردهای شناختی مانند تصمیم‌گیری را کنترل می‌کند و حافظه در آن قرار دارد.

تشخیص آسیب مغزی در بازیکنان فوتبال

در این تحقیق، MRI مغز 352 فوتبالیست با 77 ورزشکار ورزش‌هایی مانند دومیدانی مقایسه شده است. تکنیک این ارزیابی dMRI نام دارد که در آن روی حرکت مولکول‌های آب در بافت‌ها تمرکز می‌شود تا ناهنجاری‌های ظریف مانند سکته مغزی، بیماری‌های عصبی و آسیب‌های مغزی تروماتیک (TBI) شناسایی شوند.

در بازیکنانی که احتمال بیشتری داشته از سرشان برای ضربه‌ به توپ استفاده کنند، ناهنجاری‌هایی در ماده سفید مشاهده شده است. ماده سفید را می‌توان شاه‌راه ارتباطی سیستم عصبی مرکزی معرفی کرد که سیگنال‌های عصبی را از مغز و نخاغ منتقل می‌کند.

این ناهنجاری‌ها به بیماری انسفالوپاتی مزمن جراحتی (CTE) تشبیه شده است.

انسفالوپاتی مزمن جراحتی بیماری مغزی پیش‌رونده است که اغلب با ورزش‌های تماسی مانند بوکس، کشتی یا فوتبال ارتباط دارد؛ ورزش‌هایی که ضربه‌های مکرر به سر ورزشکاران می‌خورد. افراد مبتلا به CTE اولیه ممکن است از مشکلات حافظه، تغییر خلق‌وخو، بی‌ثباتی عاطفی و مشکلات رفتاری مانند پرخاشگری رنج ببرند. CTE همچنین با افسردگی و خشونت زیاد مرتبط است.

با پیشرفت این بیماری نیز مشکلات بیشتری ازجمله زوال عقل، مشکلات گفتاری و بینایی برای فرد پیش می‌آمد.

اطلاعات اولیه این پژوهش در وب‌سایت انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی منتشر شده و جزئیات بیشتر در اجلاس سالانه چند روز آینده این انجمن ارائه می‌شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی