ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تغذیه سالم و پیری سالم
سلامت

پژوهش جدید: تغذیه سالم می‌تواند به حفظ سلامت جسمی و روانی در پیری کمک کند

محققان می‌گویند اگر می‌خواهید در 70 سالگی زندگی مستقل و لذت‌بخشی داشته باشید، بهتر است به تغذیه سالم اهمیت بدهید.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۶ فروردین ۱۴۰۴ | ۲۰:۰۰

طبق پژوهشی جدید، رژیم غذایی سالم و غنی از غذاهای گیاهی با احتمال دوره کهنسالی سالم‌تر مرتبط است؛ به‌عبارت‌دیگر محققان می‌گویند اگر می‌خواهید در 70 سالگی زندگی بدون بیماری‌های مزمن و سلامت شناختی، جسمی و روانی داشته باشید، بهتر است به تغذیه خود در میانسالی اهمیت بدهید.

براساس گزارش ScienceDaily، محققان دانشگاه هاروارد در این پژوهش از داده‌های رژیم‌های غذایی و وضعیت سلامتی بیش از 105 هزار زن و مرد 39 تا 69 ساله طی 30 سال استفاده کردند. آنها دریافتند رژیم غذایی سالم و غنی از غذاهای گیاهی و مصرف کمتر ​​غذاهای حیوانی و فوق فرآوری‌شده با سلامت در دوران پیری مرتبط است.

تاکنون پژوهش‌های زیادی درباره ارتباط رژیم غذایی با سلامت افراد انجام شده اما این پژوهش متفاوت است. محققان می‌گویند: «مطالعات قبلی الگوهای رژیم غذایی را در زمینه بیماری‌های خاص یا مدت عمر افراد بررسی کرده‌اند. دیدگاه ما چندوجهی است و می‌پرسد با افزایش سن رژیم غذایی چگونه بر توانایی افراد برای زندگی مستقل و لذت‌بخش تأثیر می‌گذارد؟»

تأثیر تغذیه سالم بر سلامت جسمی و روانی در پیری

تغذیه سالم و پیری سالم

شرکت‌کنندگان که پرستار یا متخصص حوزه بهداشت بودند، منظم باید پرسشنامه‌های غذایی خود را تکمیل می‌کردند و محققان نیز به آنها درباره میزان پایبندی به 8 الگوی غذایی سالم نمره می‌دادند. هریک از این رژیم‌ها و الگوهای غذایی بر مصرف زیاد میوه‌ها، سبزیجات، غلات، چربی‌های غیراشباع، آجیل و حبوبات به شیوه‌های مختلف تأکید دارند. برخی نیز شامل مصرف کم تا متوسط ​​غذاهای سالم حیوانی مانند ماهی و محصولات لبنی هستند. همچنین محققان مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده را که صنعتی تولید می‌شوند و اغلب حاوی مواد مصنوعی، قندهای افزوده، سدیم و چربی‌های ناسالم‌اند، ارزیابی کردند.

این مطالعه نشان داد 9 هزار 771 شرکت‌کننده (9.3 درصد جمعیت بررسی‌شده) پیری سالمی داشتند. محققان می‌گویند این افراد تغذیه غذایی سالم داشتند و عمدتاً در الگوی غذایی AHEI نمره بالایی کسب کردند. در AHEI رژیم غذایی فرد بیشتر از میوه‌ها، سبزیجات، غلات، آجیل، حبوبات و چربی‌های سالم تشکیل شده و گوشت قرمز و فرآوری‌شده کمتری دارد. یکی دیگر از رژیم‌های غذایی مهم مرتبط با پیری سالم PHDI بود که بر غذاهای گیاهی و به‌حداقل‌رساندن غذاهای حیوانی تأکید دارد.

البته این پژوهش محدودیت‌هایی نیز داشت؛ به‌ویژه اینکه جامعه بررسی‌شده منحصراً از پرستاران و متخصصان بهداشت تشکیل شده بود. محققان می‌گویند تکرار این پژوهش در جمعیت‌هایی با موقعیت‌های اجتماعی اقتصادی متنوع، بینش دقیق‌تری درباره ارتباط تغذیه با پیری ارائه می‌دهد.

یافته‌های این پژوهش در نیچر منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی