ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تزریق طلا به چشم برای درمان نابینایی
سلامت

راهکار جدید محققان آمریکایی برای بازگرداندن بینایی: تزریق نانوذرات طلا به چشم

محققان می‌خواهند بینایی را با تزریق طلا به چشم افراد مبتلا به اختلال دژنراسیون ماکولا (AMD) بازگردانند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۲۳:۵۹

محققان با آزمایش روی موش‌ها روش جالبی برای درمان نابینایی یافته‌اند. آنها با تزریق نانوذرات طلا به چشم‌ می‌خواهند اختلال دژنراسیون ماکولا (AMD) و سایر بیماری‌های چشمی را درمان کنند. AMD از شایع‌ترین علت‌های نابینایی در افراد مسن است.

براساس گزارش ScienceAlert، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به دژنراسیون ماکولا مبتلا هستند. احتمال ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود. آسیب به ماکولا که در شبکیه قرار دارد و حاوی سلول‌های گیرنده نوری است، باعث تاری دید و در مراحل پیشرفته به نابینایی منجر می‌شود. اگرچه درمان‌هایی برای کاهش سرعت پیشرفت AMD وجود دارد، تاکنون هیچ روشی برای درمان قطعی آن وجود نداشته است.

روش جدید محققان دانشگاه براون که در آن به چشم نانوذرات طلا تزریق می‌شود، می‌تواند بدون عمل جراحی پیچیده به بازگرداندن بینایی این بیماران کمک کند.

درمان نابینایی با تزریق نانوذرات طلا به چشم

نحوه عملکرد این درمان جدید به‌ این صورت است که ابتدا نانوذرات طلای بسیار ریز، هزاران برابر نازک‌تر از موی انسان، با آنتی‌بادی‌هایی برای هدف قراردادن سلول‌های خاص چشم پوشانده می‌شوند. سپس به زجاجیه چشم بین شبکیه و عدسی تزریق می‌شوند.

تزریق طلا به چشم برای درمان نابینایی

در مرحله بعد، از دستگاه لیزر مادون قرمز کوچک برای تحریک این نانوذرات و فعال‌کردن سلول‌های خاص به همان روشی که گیرنده‌های نوری عمل می‌کنند، استفاده می‌شود. اگر این درمان برای استفاده در انسان‌ها تأیید شود، می‌توان لیزر را در عینک تعبیه کرد. محققان این روش را روی موش‌هایی با اختلالات بینایی آزمایش کردند و تا حدی بینایی آنها برگشت. البته آزمایش کامل روی چشم این جوندگان دشوار است، بااین‌حال محققان دریافتند نانوذرات طلا می‌توانند به درمان گیرنده‌های نوری آسیب‌دیده کمک کنند.

این رویکرد جدید شباهت‌هایی با درمان‌های فعلی دژنراسیون ماکولا دارد اما این روش جدید کمتر تهاجمی است و به جراحی یا ایمپلنت‌های بزرگ در داخل چشم نیاز ندارد. مانند اکثر مطالعات انجام‌شده روی موش‌ها، احتمال دارد یافته‌های امیدبخش محققان در انسان نیز قابل‌مشاهده باشد. البته رسیدن به آن مرحله و دستیابی به روشی ایمن زمان‌بر خواهد بود اما محققان گام مهمی برداشته‌اند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال ACS Nano منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی