ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

واکسن
سلامت

واکسن جدید سرطان ریه می‌تواند ریسک مرگ در بیماران را 41 درصد کاهش دهد

این واکسن در کارآزمایی‌های بالینی فاز سه توانسته است نرخ مرگ‌ومیر در بیماران برخی از انواع سرطان ریه را تقریباً نصف کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

یک شرکت بیوتکنولوژی فرانسوی می‌گوید واکسن سرطان آن‌ها در آزمایش‌ها تا 41 درصد به کاهش ریسک مرگ‌ومیر بر اثر برخی از انواع سرطان ریه کمک کرده است. سرطان ریه در اروپا و آمریکا بالاترین نرخ مرگ‌ومیر در انواع سرطان‌ها را در اختیار دارد.

به گزارش یورونیوز، واکسن Tedopi از شرکت Ose Immunotherapeutics در کاهش ریسک مرگ در بیماران مبتلا به بعضی از انواع سرطان ریه مؤثر بوده است. این واکسن اخیراً فاز سوم کارآزمایی‌های بالینی را پشت‌سر گذاشته و توانسته است 41 درصد ریسک مرگ بر اثر این سرطان را کاهش دهد.

واکسن Tedopi در آزمایش‌ها روی بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک (NSCLC) پیشرفته آزمایش شده است که رایج‌ترین نوع این سرطان محسوب می‌شود. معمولاً شیمی‌درمانی و پرتودرمانی این سرطان را درمان نمی‌کنند.

فاز سوم آزمایش واکسن سرطان ریه Tedopi چگونه انجام شد؟

در این آزمایش 219 بیمار از 9 کشور اروپایی و آمریکا شرکت کردند که همگی در برابر سایر درمان‌ها مقاوم بودند. از این میان، 139 نفر واکسن Tedopi و 80 نفر شیمی‌درمانی دریافت کردند. نتیجه این بود که گروه اول نسبت به کسانی که شیمی‌درمانی شده بودند، نرخ بقای بسیار بالاتر و کیفیت زندگی بهتری داشتند.

پروفسور «بنجامین بسی» از مؤسسه گوستاو روسی که محقق ارشد این پژوهش بوده است، می‌گوید: «کاهش چشمگیر 41 درصدی ریسک مرگ‌ومیر به‌همراه بهبود امتیاز تاب‌آوری و افزایش کیفیت زندگی مشاهده شد.»

واکسن ساخت شرکت Ose Immunotherapeutics در این آزمایش به‌عنوان سومین درمان برای بیماران استفاده شد. این یعنی بیماران از قبل دو درمان دیگر دریافت کرده بودند. این واکسن ظاهراً روی افراد دارای ژن HLA-A2 مؤثر است که در حدود نیمی از افراد وجود دارد.

واکسن Tedopi در ابتدا هر سه هفته یک بار، سپس به مدت یک‌سال هر هشت هفته یک بار و درنهایت هر 12 هفته یک بار تزریق شد. گفتنی است که این واکسن نه برای پیشگیری، بلکه برای درمان سرطان ریه استفاده می‌شود.

قیمت سهام شرکت Ose Immunotherapeutics یک روز پس از انتشار این نتایج، حدود 60 درصد در بازار بورس پاریس رشد کرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی