ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داروهای ضدبارداری
سلامت

محققان: برخی داروهای ضدبارداری می‌توانند خطر سکته مغزی و قلبی را افزایش دهند

البته محققان می‌گویند یکی از روش‌های ضدبارداری هورمونی با افزایش خطر این بیماری‌ها همراه نبود.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۱ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰

محققان دانمارکی دریافتند برخی داروهای ضدبارداری هورمونی با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط‌اند؛ البته این پژوهش نشان داده یکی از روش‌های ضدبارداری هورمونی با افزایش خطر این بیماری‌ها همراه نبوده است.

براساس گزارش Independent، محققان دانشگاه کپنهاگ سوابق دارویی بیش از 2 میلیون زن دانمارکی 15 تا 49 ساله را بین سال‌های 1996 تا 2021 بررسی کردند تا ببینند داروهای ضدبارداری خطر سکته مغزی ایسکمیک و حمله قلبی را در مقایسه با زنانی که از داروهای ضدبارداری هورمونی استفاده نمی‌کنند، افزایش می‌دهد یا خیر. آنها دریافتند برخی داروهای ضدبارداری می‌تواند خطر این بیماری‌ها را افزایش دهند.

ارتباط داروهای ضدبارداری و خطر سکته مغزی و قلبی

محققان دریافتند بیشترین خطر سکته مغزی و قلبی از محصولات حاوی استروژن، به‌ویژه حلقه واژینال و چسب پوستی، ناشی می‌شود. حلقه واژینال خطر حمله قلبی را 3.8 برابر افزایش می‌دهد و چسب پوستی نیز باعث افزایش 3.4 برابری سکته مغزی ایسکمیک می‌شود.

همچنین قرص‌های ضدبارداری ترکیبی استروژن و پروژسترون با دوبرابر خطر سکته مغزی ایسکمیک و حمله قلبی بیشتر همراه بودند. داروهای ضدبارداری که فقط حاوی پروژسترون هستند، ازجمله قرص‌ها و ایمپلنت‌ها، نیز خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد اما نسبت به قرص‌های ترکیبی خطر کمتری دارند.

محققان در پژوهش خود دریافتند استفاده از IUD هورمونی تنها روش ضدبارداری هورمونی است که با افزایش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی مرتبط نیست.

ازسویی، دکتر «بکی ماوسون» از دانشگاه شفیلد انگلستان که در این پژوهش شرکت نداشته، معتقد است زنان نباید به‌خاطر نتایج این مطالعه نگران شوند. او می‌گوید: «خطر سکته مغزی و حمله قلبی در دوران بارداری و پس از زایمان به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از خطرات گزارش‌شده در این مطالعه برای داروهای ضدبارداری است.»

درکل، تخمین زده می‌شود که تقریباً 248 میلیون زن در سراسر جهان از داروهای ضدبارداری هورمونی استفاده می‌کنند. اگرچه محققان پژوهش حاضر می‌گویند احتمال قطعی وجود ندارد که درصورت مصرف این داروها فرد دچار سکته شود اما باید عوارض جانبی آنها را در نظر گرفت. آنها توصیه می‌کنند زنان بهتر است درصورت تمایل از گزینه‌های ایمن‌تر و روش‌های ضدبارداری بهتری استفاده کنند.

یافته‌های این پژوهش در BMJ منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی