ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کیفیت خواب
سلامت

محققان: حس شما درباره کیفیت خوابتان بیشتر از کیفیت واقعی آن روی زندگی‌تان تأثیر می‌گذارد

دانشمندان در مطالعه‌ای تازه دریافته‌اند که برداشت شما از کیفیت خوابتان می‌تواند بیشتر از واقعیت کیفیت خوابتان بر زندگی شما اثر بگذارد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

دانشمندان در پژوهشی متوجه شده‌اند که استنباط افراد از کیفیت خوابی که شب گذشته داشته‌اند، از داده‌هایی که ممکن است دستگاه‌ها از کیفیت خواب آن‌ها نشان دهند، اهمیت بیشتری دارد چون اثر بیشتری روی حس‌وحال روزانه افراد می‌گذارد.

پژوهشگران در یک تحقیق به مدت دو هفته از بیش از 100 داوطلب بین 18 تا 22 ساله خواستند که به‌صورت روزانه وضعیت خواب شب قبل خود را ثبت کنند. در این گزارش باید به چیزهایی مثل زمان رفتن به رختخواب، مدت‌زمانی که طول کشیده است تا فرد عملاً بخوابد، زمان بیدارشدن و مدت‌زمانی که طول کشیده است تا فرد از رختخواب بیرون بیاید، اشاره می‌شد. به‌علاوه، افراد باید می‌گفتند که به‌طور کلی چقدر از خواب خود رضایت داشته‌اند.

در طول روزهای آتی پنج‌بار از شرکت‌کنندگان خواسته شد که به احساسات مثبت و منفی خود نمره دهند و بگویند که چقدر از زندگی خود رضایت دارند. به این افراد همچنین یک دستگاه فعالیت‌سنج داده شده بود تا آن را روی دست خود ببندند تا میزان تحرک و استراحت و الگوهای خواب و بیداری‌شان ثبت شود.

برداشت شخصی شما از کیفیت خوابتان از داده‌های واقعی مهم‌تر است

محققان در پایان با مقایسه اظهارات شرکت‌کنندگان و داده‌های این دستگاه دریافتند که چگونه ارزیابی وضعیت خواب می‌تواند به‌صورت پیوسته با احساس سلامت و رضایت از زندگی ارتباط داشته باشد. به عبارت دیگر، این تحقیق نشان داد که میان داده‌های مربوط به کیفیت خواب از دستگاه فعالیت‌سنج و درک خود فرد نسبت به کیفیت خواب تفاوتی وجود دارد که روی ارزیابی انسان از رضایت از زندگی اثر می‌گذارد.

برای مثال، زمانی که شرکت‌کنندگان اظهار می‌کردند بهتر از معمول خوابیده‌اند، در طول روز بعد احساسات مثبت‌تر داشتند و بیشتر از زندگی خود راضی بودند. «آنو ریلو»، استاد بخش فیزیولوژی دانشگاه وارویک می‌گوید: «این یافته‌ها هم‌راستا با مطالعه قبلی‌مان است که می‌گفت گزارش شخصی افراد از وضعیت سلامتی آن‌ها و نه وضعیت واقعی سلامتی‌شان، اصلی‌ترین عامل مؤثر بر برداشتشان از سلامت و به‌خصوص احساسی رضایت از زندگی است.»

برهمین‌اساس، دانشمندان می‌گویند اگر ارزیابی مثبتی از وضعیت خواب خود داشته باشید، ممکن است در طول روز حس‌وحال بهتری پیدا کنید. به عبارت دیگر، به‌نظر می‌رسد که حس‌وحال شما در طول روز نه متأثر از وضعیت واقعی خوابتان، بلکه وابسته به برداشتی است که از خواب شب گذشته داشته‌اید.

نتایج این پژوهش به‌صورت مقاله در مجله علمی Emotion منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی