ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پیوند قلب خوک
سلامت

پیوند قلب خوک به انسان برای دومین‌بار با موفقیت انجام شد

در این اقدام شگفت‌انگیز، قلب خوکی که به‌طور ژنتیکی اصلاح شده بود، به یک بیمار 57 ساله پیوند زده شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ مهر ۱۴۰۲ | ۱۷:۰۰

مرکز پزشکی دانشگاه مریلند (UMMC) برای دومین‌بار در تاریخ موفق شد قلب یک خوک را به انسان زنده پیوند بزند. این جراحی پیشگامانه توسط همان تیمی انجام شده است که در سال 2022 اولین پیوند قلب خوک به انسان را انجام داده بود.

براساس گزارش CNN از این موضوع، بیمار دریافت‌کننده این قلب که یک مرد 58 ساله به نام «لارنس فاوست» است، «درحال‌حاضر به‌خودی‌خود می‌تواند نفس بکشد و قلب او بدون نیاز به هیچ دستگاه حمایتی به‌خوبی کار می‌کند». براساس بیانیه این بیمارستان، او به‌دلیل ابتلا به بیماری عروق محیطی و عوارض ناشی از خونریزی داخلی واجد شرایط پیوند قلب سنتی نبوده است و در 14 سپتامبر پس از تجربه علائم نارسایی قلبی، در UMMC بستری شد.

دومین پیوند قلب خوک به انسان

در این آزمایش از قلب خوکی استفاده شده که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده است. به‌طور کلی، 10 ژن این خوک ویرایش شده بود که از بین آن‌ها، سه ژن برای ازبین‌بردن قند آلفا گال موجود در سلول‌های خون خوک که می‌تواند واکنش شدیدی در سیستم ایمنی بدن انسان ایجاد کند، غیرفعال شده بود. یک ژن نیز برای کنترل رشد قلب خوک اصلاح‌شده و 6 ژن انسانی به ژنوم آن اضافه شده بود تا احتمال پذیرش قلب توسط سیستم ایمنی افزایش پیدا کند. سازمان غذا و دارو ایالات‌متحده (FDA) اولین‌بار در سال 2022 استفاده از خوک‌هایی با ژن اصلاح‌شده برای مصرف درمانی را تأیید کرد.

پزشکان همچنین با یک آنتی‌بادی آزمایشی درحال درمان فاوست هستند که سیستم ایمنی او را بیشتر سرکوب کرده و از عدم پذیرش قلب توسط او جلوگیری می‌کند. علاوه‌براین، خوک اهداکننده از نظر هرگونه علائم ویروسی به‌دقت غربالگری شده است و بیمار برای هرگونه نشانه‌ای از عدم پذیرش یا ایجاد ویروس‌های مرتبط با خوک به‌دقت تحت نظر خواهد بود.

درنهایت باید اشاره کرد که هرچند فاوست درحال‌حاضر شرایط خوبی دارد، اما اولین بیمار که «دیوید بنت» 57 ساله بود، دو ماه پس از پیوند جان خود را از دست داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی