دانشمندان به ایجاد ستون فقرات در آزمایشگاه نزدیکتر شدند
این دستاورد پیشرفت بزرگی در درک چگونگی شکلگیری بدن انسان در مراحل اولیه رشد است.
دانشمندان از رشد موفقیتآمیز یک طناب پشتی یا نوتوکورد (notochord) در آزمایشگاه خبر دادند. نوتوکورد طناب استوانهایشکلی است که در بدن جنین تمام جانوران شاخه طنابداران وجود دارد، البته این عضو در مراحل رشد مهرهداران (مانند انسان) جای خود را به ستون فقرات غضروفی یا استخوانی میدهد.
براساس گزارش SciTechDaily و مقاله منتشرشده در نیچر، دانشمندان مؤسسه فرانسیس کریک لندن مدلهای سلول بنیادی انسانی را ایجاد کردهاند که برای اولین بار شامل نوتوکورد میشود: بافتی در جنین درحالرشد که سلولها را در تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی هدایت میکند. این پژوهش نشاندهنده پیشرفت بزرگی در درک چگونگی شکلگیری بدن انسان در مراحل اولیه رشد است.
ایجاد ستون فقرات انسان در آزمایشگاه
اکنون که محققان نوتوکورد ساده در آزمایشگاه رشد دادهاند، انتظار میرود این بافت به ما بینشی درباره نقایص مادرزادی ستون فقرات و سایر دیسکهای بینمهرهای (بافت نرمی که بین مهرههای ستون فقرات ما قرار دارد) بدهد.
«جیمز بریسکو» (James Briscoe)، نویسنده ارشد این پژوهش، میگوید: «نوتوکورد مانند یک GPS برای جنین درحالرشد عمل میکند و به ایجاد محور اصلی بدن و تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی یاری میرساند. تا حالا تولید این بافت حیاتی در آزمایشگاه دشوار بوده است که توانایی ما را برای مطالعه رشد و اختلالات انسانی محدود میکرد.»
در این پژوهش، دانشمندان ابتدا جنینهای مرغ را تجزیهوتحلیل کردند تا بفهمند دقیقاً چگونه نوتوکورد طبیعی تشکیل میشود. با مقایسه اطلاعات جدید با اطلاعات منتشرشده قبلی درباره جنینهای موش و میمون، زمان و توالی سیگنالهای مولکولی موردنیاز برای ایجاد بافت نوتوکورد را تعیین کردند. سپس توالی دقیقی از سیگنالهای شیمیایی تولید کردند و از آن برای تحریک سلولهای بنیادی انسانی بهمنظور تشکیل نوتوکورد استفاده کردند.
به گفته محققان، به نظر میرسد نوتوکورد آزمایشگاهی آنها عملکردی مشابه جنین درحالرشد طبیعی دارد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.