ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بوسه و باکتری
سلامت

محققان: بوسیدن می‌تواند تا ۸۰ میلیون باکتری را بین دو نفر منتقل کند

به گفته محققان هلندی، بوسیدن به مدت 10 ثانیه می‌تواند 80 میلیون باکتری را بین 2 نفر منتقل کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۹ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

به گفته محققان هلندی، 10 ثانیه بوسیدن ممکن است 80 میلیون باکتری را بین 2 نفر جابه‌جا کند. محققان با آزمایش روی دهان زوج‌ها دریافتند کسانی که 9 بار در روز همدیگر را می‌بوسند، به احتمال زیاد در دهانشان باکتری‌های یکسانی دارند.

براساس گزارش BBC، محققان سازمان تحقیقات علمی کاربردی هلند (TNO) بزاق 21 زوج را برای بررسی فرضیه‌های خود درباره انتقال باکتری‌ها هنگام بوسیدن آزمایش کردند. همچنین در این پژوهش شیوه، مدت و دفعات بوسیدن بررسی شد که نتایج جالبی داشت.

انتقال میلیون‌ها باکتری هنگام بوسیدن

محققان نمونه‌های باکتریایی دهان زوج‌ها را قبل و بعد از بوسه 10 ثانیه‌ای آزمایش کردند و دریافتند باکتری مشترک روی زبان زوج‌ها بیشتر از باکتری‌های دهان 2 فرد غریبه است. «رمکو کورت» (Remco Kort)، محقق اصلی سازمان تحقیقات علمی کاربردی هلند، می‌گوید: «در بوسه 10 ثانیه‌ای، (به‌طور متوسط) 80 میلیون باکتری از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.»

محققان در این مطالعه از یکی از زوجین خواستند ماست پروبیوتیک بخورد که حاوی باکتری‌هایی بود که معمولاً در دهان یافت نمی‌شود، سپس از زوج‌ها خواستند 10 ثانیه همدیگر را ببوسند. کورت می‌گوید: «این آزمایش به ما امکان داد تخمین بزنیم چه تعداد باکتری بین دو نفر جابه‌جا شده است.»

محققان از زبان و بزاق این زوج‌ها قبل و بعد از بوسیدن نمونه‌برداری کردند. نتایج نشان داده است بزاق زوج‌ها هنگام بوسیدن تقریباً یکسان می‌شود؛ به‌عبارت‌دیگر باکتری‌های روی زبان زوج‌ها در مقایسه با نمونه‌های افراد تصادفی شبیه‌تر می‌شوند.

همچنین عوامل دیگری نیز در این یافته‌ها تأثیر دارند؛ برای مثال، زوج‌ها معمولاً رژیم غذایی و خمیردندان مشابهی استفاده می‌کنند که می‌تواند بر ترکیب باکتری‌های آنها تأثیر بگذارد. درکل، دهان انسان میزبان بیش از 700 نوع باکتری است. محققان می‌گویند وجود این میکروب‌ها طبیعی است و به عملکرد بدن کمک می‌کند و می‌تواند از آنها در برابر بیماری‌ها محافظت کند.

پروفسور کورت می‌گوید مطالعات قبلی نشان داده‌اند افزایش تنوع باکتری‌ها برای بدن مفید است و بوسیدن نیز می‌تواند به افراد در ایجاد مقاومت برابر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا کمک کند.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Microbiome منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی