ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان پوست و کرونا
سلامت

هزینه هنگفت تشخیص دیرهنگام سرطان پوست در دوران کرونا؛ بیماران زیادی جان باختند

محققان در پژوهشی به عواقب قرنطینه دوران کرونا بر تشخیص سرطان پوست ملانوما در اروپا پرداخته‌اند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰

براساس یک مطالعه جدید، تأخیر در تشخیص و درمان سرطان پوست به‌دلیل محدودیت‌های دوران قرنطینه کرونا هزینه‌های مالی و جانی زیادی درپی داشته است. طبق برآوردهای این پژوهش، در دوران کرونا تشخیص دیرهنگام سرطان‌های پوست مثل ملانوما احتمالاً منجر به مرگ هزاران نفر و هزینه‌ای بالغ بر 7.1 میلیارد یورو در کشورهای اروپایی شده است.

محققان در مقاله منتشرشده خود در JAMA، برخی از عواقب قرنطینه‌ و اقدامات فاصله‌گذاری اجتماعی را که در سال‌های 2020 و 2021 برای جلوگیری از گسترش کرونا اجرا شد، بررسی کرده‌اند. یکی از پیامدهای قرنطینه، تأخیر در تشخیص ملانوما – یکی از شایع‌ترین انواع سرطان پوست – بوده است؛ این سرطان درصورت تشخیص دیرهنگام می‌تواند به سایر قسمت‌های بدن سرایت کند و منجر به مرگ بیمار شود.

پیامدهای دوران کرونا بر سرطان پوست

محققان در پژوهش خود بیش از 50 هزار بیمار مبتلا به ملانوما در کشورهای سوئیس، ایتالیا، مجارستان، بریتانیا و بلژیک را بررسی کردند. همچنین برای تحلیل هزینه‌های این سرطان داده‌های 31 کشور اروپایی ارزیابی شده است.

زمانی که قرنطینه به‌عنوان یک اقدام بسیار ضروری برای جلوگیری از گسترش کرونا انجام شد، عواقب ناخواسته گسترده‌ای داشت. محققان می‌گویند قرنطینه باعث شد که بسیاری از غربالگری‌های سرطان لغو شوند و درمان‌های پزشکی به تعویق بیفتند.

از آنجایی که بسیاری از افراد وقت تشخیص یا درمان سرطان پوست را از دست دادند، سرطان آن‌ها به مرحله بعدی پیشرفت کرد که منجر به مراقبت‌های گران‌تر و کاهش شانس موفقیت در درمان شد.

ملانوما پنجمین سرطانی است که در مردان و زنان اروپایی تشخیص داده شده. براساس گزارش سازمان اطلاعات سرطان اروپا (ECIS)، در سال 2020، بیش از 100 هزار مورد جدید ابتلا به ملانوم در اتحادیه اروپا تشخیص داده شد که بیش از 16 هزار از افراد مبتلا جان خود را از دست دادند.

درحالی‌که قرنطینه باعث کاهش تلفات کرونا شد و جان بسیاری را نجات داد، اما محققان این پژوهش می‌گویند که نباید از پیامدهای سهمگین چنین قرنطینه‌هایی چشم پوشید. آن‌ها پیشنهاد می‌دهند که اگر بیماری همه‌گیر دیگری ایجاد شد، باید اولویت‌های مختلف مراقبت‌های بهداشتی را متعادل کرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی