ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مزایای نوشیدن آب
سلامت

پژوهش جدید مزایای نوشیدن آب بیشتر در شبانه‌روز را برجسته می‌کند

طبق گفته محققان، مهم‌ترین فایده مرتبط با نوشیدن آب بیشتر، کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه و کمک به کاهش وزن است.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

می‌دانیم که نوشیدن آب و هیدراته‌ماندن در طول شبانه‌روز برای سلامتی ما مفید است؛ اکنون یک مطالعه جدید به جزئیات بیشتری درباره مزایای مختلف نوشیدن آب پرداخته است و می‌تواند ما را با این موضوع بیش‌ازپیش آشنا کند.

براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه سانفرانسیسکو کالیفرنیا (UCSF) 18 پژوهش مختلف را بررسی کردند که در آنها به مزایای نوشیدن آب زیاد پرداخته شده است. این اولین مطالعه‌ای است که مزایای مصرف آب را در آزمایش‌های بالینی گسترده ارزیابی می‌کند. توجه به این نکته مهم است که فواید نوشیدن آب زیاد در پژوهش‌هایی که محققان در مطالعه جدید تجزیه‌وتحلیل کردند، قطعی نبودند و فقط 10 مورد از 18 تحقیق قبلی نتایج قابل اندازه‌گیری را ارائه دادند.

مزایای نوشیدن آب

طبق گفته محققان، مهم‌ترین فایده مرتبط با نوشیدن آب بیشتر، کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه و کمک به کاهش وزن بود. مطالعات همچنین نشان داده است که آب بیشتر با پیشگیری از میگرن و عفونت‌های دستگاه ادراری و کنترل دیابت و فشار خون پایین مرتبط است.

مزایای نوشیدن آب

البته هیچ یک از مطالعات بررسی‌شده، روابط علّی بین نوشیدن آب و سلامتی را اثبات نکردند، اما نشان دادند که نوشیدن آب با سلامتی در بخش‌های مختلف بدن ارتباط دارد. بااین‌حال، پژوهش‌ها درباره اینکه اگر آب کافی مصرف نکنیم، چه اتفاقی می‌افتد، می‌توانند با قطعیت بیشتری پاسخ دهند. کم آبی با طول عمر کوتاه‌تر و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن متعدد مرتبط است. درکل ما از آب برای خنک نگه‌داشتن خود و ازبین‌بردن ضایعات استفاده می‌کنیم و کمبود آب باعث ازدیاد این ضایعات در بدن می‌شود.

طبق گفته سازمان بهداشت جهانی، اگر در آب‌و‌هوای معتدل زندگی می‌کنید، حدود 3.2 لیتر آب در روز برای مردان (تقریبا 14 فنجان) و 2.7 لیتر در روز برای زنان (11 فنجان) توصیه می‌شود. با‌این‌حال، بسته به بدن و محیط شما این ارقام فرق دارند.

مثل همیشه، بهتر است درباره اینکه آیا باید تغذیه و میزان آب مصرفی خود را تغییر دهید، به پزشک مراجعه کنید تا دقیق‌تر متوجه شوید دقیقاً به چه مقدار آب در روز نیاز دارید. برای مثال فردی با سابقه سنگ کلیه، باید آب بیشتری مصرف کند؛ اما فردی که از تکرر ادرار رنج می‌برد، شاید بهتر است آب کمتری بنوشد.

یافته‌های این پژوهش در JAMA منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی