ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان
سلامت

توسعه فناوری پیشرفته که می‌تواند سلول‌های سرطانی را به حالت طبیعی برگرداند

محققان فناوری پیشرفته‌ای توسعه داده‌اند که می‌تواند سلول‌های سرطانی روده بزرگ را به سلول‌های طبیعی تبدیل کند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۷ دی ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰

تاکنون درمان‌های متعددی برای سرطان ایجاد شده که تقریباً هدف مشترک تمام آنها ازبین‌بردن سلول‌های سرطانی است. اکنون محققان فناوری پیشرفته‌ای توسعه داده‌اند که می‌تواند سرطان روده بزرگ را با تبدیل سلول‌های سرطانی به حالتی شبیه سلول‌های طبیعی و بدون ازبین‌بردن آنها درمان کند.

براساس گزارش ScienceDaily، درمان‌هایی که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، عوارض جانبی مختلفی دارند. برای مثال سلول‌های سرطانی می‌توانند نسبت به دارو مقاوم شوند و یا پس از درمان احتمال بازگشت بیماری وجود دارد؛ همچنین ممکن است طی فرایند درمان سلول‌های سالم نیز تخریب شوند.

به‎‌تازگی محققان مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) از توسعه یک فناوری جدید خبر دادند که می‌تواند سرطان روده بزرگ را با تبدیل سلول‌های سرطانی به حالتی شبیه به سلول‌های روده بزرگ طبیعی معالجه کند، بنابراین این روش جدید عوارض جانبی ذکرشده بالا را ندارد.

برگرداندن سلول‌های سرطانی به حالت طبیعی

محققان کره‌ای دریافتند که در طول فرایند آنکوژنی، سلول‌های طبیعی طی مرحله تمایز (cell differentiation) پسرفت می‌کنند. آنکوژن‌ها یا ژن‌های تومورزا ژن‌های تغییریافته‌ای هستند که در حالت عادی پروتئین‌هایی را که در کنترل رشد و تکثیر سلول‌ها نقش دارند، بیان می‌کنند. اکنون محققان باتوجه به این یافته، یک فناوری توسعه دادند که یک دوقلوی دیجیتالی از شبکه ژنی مرتبط با فرایند تمایز سلول‌های طبیعی را ایجاد می‌کند.

سلول‌های سرطانی

محققان با این فناوری سوئیچ‌های مولکولی اصلی را که باعث تمایز سلولی طبیعی می‌شوند، شناسایی کردند. هنگامی که این سوئیچ‌ها بر روی سلول‌های سرطانی روده بزرگ اعمال شد، این سلول‌ها به حالت عادی بازگشتند. این فناوری از طریق آزمایش‌های مولکولی و سلولی و همچنین مطالعات حیوانی تأیید شده است.

درواقع آنچه این یافته‌ها را جالب می‌کند این است که حالا بازگشت سلول‌های سرطانی به حالت طبیعی را می‌توان از طریق دوقلوی دیجیتالی شبکه ژنی سلول سرطانی، به‌طور سیستماتیک کنترل کرد. این یافته‌ها نوید توسعه درمان‌های برگشت‌پذیر برای انواع مختلف سرطان‌ها را می‌دهد.

یافته‌های این پژوهش در Advanced Science منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی