ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چین آمریکا
سلامت

ترامپ اعطای کمک مالی به تحقیقات دستکاری ویروس‌ها در چین را متوقف کرد

فرمان اجرایی ترامپ ظاهراً مانع اعطای کمک مالی به تحقیقات بیولوژیکی خطرناک در برخی کشورها ازجمله چین و ایران می‌شود.

حمید گنجی
نوشته شده توسط حمید گنجی | ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۰

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با صدور فرمان اجرایی جدیدی هرگونه حمایت مالی آمریکا از تحقیقات زیست‌پزشکی خطرناک موسوم به Gain-of-Function را متوقف کرد. این فرمان ظاهراً مسیر حمایت مالی از این پروژه‌ها در کشورهایی مانند چین و ایران را مسدود می‌کند. هدف از این تصمیم جلوگیری از توسعه بیماری همه‌گیر دیگری مانند کرونا است.

براساس گزارش USAtoday، ترامپ و برخی آژانس‌های فدرال در آمریکا بارها این فرضیه را مطرح کرده‌اند که ویروس کرونا از مؤسسه ویروس‌شناسی ووهان نشت کرده است. اما چینی‌ها این ادعا را رد کرده‌اند. دولت آمریکا ظاهراً عقیده دارد تحقیقات روی ویروس‌ها می‌تواند منشأ ایجاد ویروس‌های جدید با قابلیت همه‌گیری باشد.

حمایت مالی آمریکا از تحقیقات بیولوژیکی خطرناک پایان می‌یابد

آزمایشگاه ووهان چین

دستور اجرایی جدید ترامپ تحقیقات مربوط با مبحثی موسوم به Gain-of-Function یا «دستیابی عملکرد» را هدف گرفته است. هدف چنین تحقیقاتی بررسی چگونگی دستکاری ویروس‌هاست. همچنین این تحقیقات چگونگی تکامل عوامل بیماری‌زایی، مانند آنفولانزای مرغی و سندرم حاد تنفسی (SARS)، را برای قوی‌تر یا مسری‌تر شدن بررسی می‌کند. دولت آمریکا پیش‌ازاین از چنین تحقیقاتی در آزمایشگاه ووهان، شهری که شیوع اولیه کرونا در آن گزارش شد، حمایت مالی می‌کرد.

براساس اعلامیه‌ای که کاخ سفید صادر کرده، نشان می‌دهد علاوه‌بر قطع بودجه تحقیقات Gain-of-Function، دستور اجرایی جدید قصد دارد احتمال وقوع حوادث مرتبط با آزمایشگاه‌های ویروس‌شناسی مشابه آنچه را در ووهان رخ داد، کاهش دهد. همچنین دولت آمریکا گفته به‌دنبال حفاظت از شهروندان برابر حوادث آزمایشگاهی و سایر اتفاقات امنیت بیولوژیکی است.

دولت آمریکا به دفتر سیاست علم‌وفناوری و مشاور امنیت ملی این کشور دستور داده این سیاست را با همکاری سازمان‌های تأمین‌کننده مالی ظرف ۱۲۰ روز اجرا کنند. همچنین محققانی که این سیاست را نقض کنند، ممکن است با قطع کمک‌های مالی فدرال در حوزه علوم زیستی به‌مدت ۵ سال مواجه شوند.

دولت آمریکا همچنین خواستار تدوین استراتژی جدیدی برای محدودسازی و ردیابی تحقیقات دستیابی عملکرد با بودجه خصوصی و سایر فعالیت‌هایی است که ممکن است پیامدهای اجتماعی قابل‌توجهی داشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی