ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیگار برقی
سلامت

تحقیق جدید: مصرف ویپ بعد از ترک سیگار، خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد

محققان برای این تحقیق، 4 میلیون و 329 هزار و 288 شرکت‌کننده در کره جنوبی را بررسی کردند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

براساس مطالعات دانشمندان کره‌ای، افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند، سپس شروع به استفاده از سیگار برقی یا ویپ می‌کنند، نسبت به افرادی که از ویپ استفاده نمی‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه قرار دارند.

محققان برای این تحقیق، 4 میلیون و 329 هزار و 288 شرکت‌کننده در کره جنوبی را که سابقه سیگارکشیدن معمولی داشتند، در دو مقطع زمانی، 2012 تا 2014 و 2018 تا 2021 بررسی کرده‌اند. در آخرین دوره بررسی، آن‌ها متوجه شدند 53,354 نفر از شرکت‌کنندگان به سرطان ریه مبتلا شده بودند و 6351 نفر بر اثر سرطان ریه فوت کرده بودند.

شرکت‌کنندگان تحقیق براساس سابقه مصرف سیگار و تغییر عادت به 6 گروه دسته‌بندی شده‌اند.

افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه با سیگار برقی

به گفته دانشمندان، افرادی که 5 سال یا بیشتر از ترک سیگارشان می‌گذرد و از سیگارهای برقی استفاده کرده‌اند، نسبت به سیگاری‌هایی که در همان زمان سیگار را کنار گذاشته‌اند اما از ویپ یا سیگار برقی استفاده نکرده‌اند، بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان ریه قرار دارند.

در افراد سیگاری که کمتر از 5 سال است مصرف را کنار گذاشته‌اند، نیز آن‌هایی که از سیگار الکترونیکی استفاده کرده‌اند، نسبت به افراد غیرسیگاری بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ریه و مرگ‌و‌میر ناشی از آن قرار داشته‌اند.

در سیگارهای برقی و ویپ از مایعی استفاده می‌شود که پس از گرم‌ شدن به بخار تبدیل می‌شود و فرد آن را استنشاق می‌کند. آن‌ها گاهی حاوی تنباکو هستند که بخش مضر اصلی سیگار است و باعث سرطان می‌شود. بااین‌حال ویپ مواد شیمیایی بالقوه مضر دیگری نیز دارد که البته میزان آن‌ها نسبت به سیگار عادی، کمتر است.

باوجوداین، در‌حال‌حاضر مشخص نیست چه میزان قرارگرفتن در معرض این مواد شیمیایی مستقیماً موجب ایجاد سرطان می‌شود. علاوه‌بر‌این، در مطالعات دیگری نشان داده‌ شده که مصرف کوتاه‌مدت سیگار برقی (کمتر از 2 سال) با افزایش ابتلا به سرطان ارتباطی ندارد.

درمورد سایر تغییرات ایجادشده در این افراد نیز طبق مطالعه‌ای که مارس 2024 منتشر شده، DNA سلول‌های دهان مصرف‌کنندگان ویپ و سیگار معمولی تغییرات مشابهی کرده‌اند.

جزئیات این تحقیق در کنفرانس بین‌المللی ATS 2024 اعلام شده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی