ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرطان در افراد مسن
سلامت

محققان علت احتمالی کاهش خطر ابتلا به سرطان پس از 80 سالگی را کشف کردند

در دوران پیری و پس از 80 سالگی خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد و اکنون محققان دلیل احتمالی آن را کشف کرده‌اند.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳ دی ۱۴۰۳ | ۱۳:۳۰

پیری 2 روند متضاد در روند ابتلا به سرطان دارد؛ این خطر در دهه 60 و 70 زندگی افزایش می‌یابد؛ زیرا در دهه‌های قبل جهش‌های احتمالی ژنتیکی در بدن ما ایجاد شده‌اند. اما پس از گذشت حدود 80 سال، خطر سرطان دوباره کاهش می‌یابد و اکنون محققان در پژوهش جدید می‌گویند دلیل احتمالی آن را کشف کرده‌اند.

براساس گزارش ScienceAlert، تیم تحقیقاتی بین‌المللی پژوهش درباره سرطان ریه را در موش‌ها تجزیه‌وتحلیل کردند و به‌طور خاص به رفتار سلول‌های بنیادی AT2 پرداختند. این سلول‌ها برای بازسازی ریه بسیار مهم هستند و منشأ بسیاری از سرطان‌های ریه نیز به شمار می‌روند.

محققان دریافتند سطوح بالاتر پروتئینی به نام NUPR1 در موش‌های مسن‌تر وجود دارد. این امر باعث می‌شود سلول‌ها مانند زمانی که دچار کمبود آهن هستند، رفتار کنند. این رفتار سرعت بازسازی آنها و تولید سلول‌های جدید را محدود می‌کند؛ به‌این‌ترتیب رشد و نرخ ابتلا به تومورهای سرطانی نیز کاهش می‌یابد.

علت کاهش ابتلا به سرطان در دوران پیری

محققان می‌گویند سلول‌های پیر آهن بیشتری دارند اما به‌دلایلی که هنوز مشخص نیست، عملکرد آنها به‌صورتی است که انگار کمبود آهن دارند؛ به همین دلیل سلول‌های پیر ظرفیت بازسازی و درنتیجه رشد سلول‌های سرطانی را از دست می‌دهند.

محققان فقط به آزمایش روی موش‌ها اکتفا نکردند. آنها فرایندهای مشابهی را در سلول‌های انسانی نیز پیدا کردند؛ به‌ این صورت که افزایش NUPR1 منجر به کاهش میزان آهن موجود در سلول‌ها می‌شود. هنگامی که NUPR1 یا آهن به‌طور مصنوعی افزایش یافت، قابلیت‌های رشد سلولی دوباره تقویت شد.

محققان درباره پیشگیری از سرطان می‌گویند رویدادهایی که در جوانی رخ می‌دهند، احتمالاً بسیار خطرناک‌تر از رویدادهایی هستند که بعدها رخ می‌دهند؛ بنابراین، سیگارنکشیدن یا قرارنگرفتن در معرض مواد سرطان‌زا در جوانی احتمالاً مهم‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنیم.

این پژوهش راهی را پیش پای محققان می‌گذارد تا بتوانند درمان‌هایی مبتنی‌بر کنترل متابولیسم آهن به‌ویژه در افراد مسن‌تر را بررسی کنند؛ برای مثال، شاید بتوان ریه افرادی را که بر اثر کرونا دچار آسیب‌های طولانی‌مدت شده‌اند، با درمان‌های جدید بهبود بدهند یا بتوان درمان‌های مؤثرتری برای سرطان ریه توسعه بدهند.

البته مانند همیشه باید عوامل متعددی مانند نوع و مرحله سرطان، شرایط و سن بیمار را در درمان سرطان در نظر گرفت. درکل محققان می‌گویند هرچه این درمان‌ها را شخصی‌تر کنیم، مؤثرتر خواهند بود.

یافته‌های این پژوهش در نیچر منتشر شده است.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی