ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کشف مقبره و طلا در مصر
میان رشته ای

باستان‌شناسان 63 مقبره با قدمت حدود 2500 سال و گنجینه‌ای از طلا را در مصر کشف کردند

باستان‌شناسان در حفاری در شهر بندری دمیاط (Damietta) مصر، 63 مقبره با قدمت بیش از 2500 سال، به همراه گنجینه‌ای از مصنوعات طلا، سکه و سفال کشف کردند. این آثار می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره اسرار ...

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۹:۰۰

باستان‌شناسان در حفاری در شهر بندری دمیاط (Damietta) مصر، 63 مقبره با قدمت بیش از 2500 سال، به همراه گنجینه‌ای از مصنوعات طلا، سکه و سفال کشف کردند. این آثار می‌توانند اطلاعات بیشتری درباره اسرار تمدن مصر باستان ازجمله شیوه‌های تدفین آن زمان و نقش این شهر ساحلی در تجارت خارجی ارائه دهند.

براساس گزارش CNN، در این 63 مقبره، باستان‌شناسان طلسم‌های تشییع جنازه –طلسم‌هایی که تصور می‌شد از مرده‌ها محافظت می‌کنند– و مجسمه‌های اوشابتی (Ushabti) که برای همراهی مردگان در زندگی پس از مرگ ساخته می‌شدند، پیدا کردند. این مقبره‌ها مربوط به سلسله بیست‌وششم پادشاهان مصری (664 تا 525 قبل از میلاد) است.

کشف 63 مقبره در مصر با قدمت 2500 سال

در این حفاری‌ها 38 سکه برنزی که در یک گلدان سرامیکی نگهداری می‌شد، از دوران بطلمیوس، یکی از سلسله‌هایی که پس از مرگ اسکندر مقدونی از 323 تا 30 قبل از میلاد سلطنت کرد، کشف شد. محل حفاری در محوطه باستانی «تل الدیر» (Tal al-Deir) انجام شده است. به گفته وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، این محوطه و گورستان به‌ویژه در سلسله بیست‌وششم اهمیت داشت و در دوران تسلط رومیان و بیزانسی‌ها همچنان مورداستفاده قرار می‌گرفت.

«سلیمه اکرام»، استاد مصرشناسی دانشگاه آمریکایی قاهره ،درباره این کشف می‌گوید:

«براساس نوع اشیا، به‌ویژه طلسم‌های طلا، می‌توان دریافت که این مقبره‌های ثروتمندان بوده و بدیهی است که شهر این گورستان دارای قشربندی اجتماعی بوده‌ است.»

یکی از مقامات وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر نیز در بیانیه‌ای در فیسبوک گفت در تل الدیر، باستان‌شناسان مقبره بزرگی را نیز کشف کردند که محل دفن افراد با موقعیت اجتماعی بالا بوده است. در این مقبره، اجساد را با ورقه‌های طلا با نمادهای مذهبی و بت‌های مصری دفن کرده‌اند.

یکی از جالب‌ترین جنبه‌های مقبره‌های کشف‌شده این است که طیف وسیعی از تکنیک‌های تدفین را در همان محوطه گورستان نشان می‌دهند: از قراردادن متوفی در گودالی ساده تا دفن در گل‌ولای.

کاوش این گورستان سال‌هاست ادامه دارد و در سال 2019، این وزارتخانه از کشف 7 سکه طلا مربوط به دوره بیزانس مصر (284 تا 641 پس از میلاد) و مجموعه‌ای از مجسمه‌های اوشابتی که روی آن نام پادشاه پسامتیک دوم از سلسله بیست‌وششم حکاکی شده بود، خبر داد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی