ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هشت پا
میان رشته ای

دانشمندان واکنش احتمالی و عجیب یک هشت‌پا به کابوس‌دیدن را ثبت کردند [تماشا کنید]

هشت‌پاها هم احتمالاً می‌توانند خواب‌های بد ببینند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ خرداد ۱۴۰۲ | ۲۳:۵۹

دانشمندان با زیر نظر گرفتن 24 ساعته یک هشت‌پا در طول یک ماه متوجه رفتار عجیبی در این موجود شده‌اند. آن‌ها می‌گویند اختاپوس‌ها هم احتمالاً مانند انسان‌ها کابوس می‌بینند و ازاین‌رو می‌توانند به‌یک‌باره از خواب بیدار شوند و واکنش دفاعی از خود نشان دهند.

به گزارش ساینس‌الرت، محققان دانشگاه راکفلر نیویورک در آزمایشگاهی به‌صورت 24 ساعته هشت‌پایی به نام «کاستلو» را با دوربین تحت نظر گرفتند. آن‌ها می‌گویند این موجود چهار بار به‌شکل ناگهانی از خواب بیدار شد و در وضعیت تهاجمی و مقابله با شکارچیان قرار گرفت.

کاستلو پس از بیدارشدن رنگ خود را تغییر و بازوانش را تکان می‌داد. این هشت‌پا همچنین در دو مورد ماده‌ای سیاه‌رنگ را از بدن خود خارج کرد که معمولاً در زمان مواجهه با شکارچیان به‌عنوان تاکتیکی برای فرار استفاده می‌شود. البته هیچ شکارچی در این آکواریوم وجود نداشت.

دانشمندان می‌گویند رفتار کاستلو نشان‌دهنده اضطرابی موقتی بوده و احتمالاً بر اثر کابوسی که این موجود در حین خواب دیده، بروز پیدا کرده است. «اریک آنخل راموس»، یکی از محققان این پژوهش می‌گوید: «واقعاً عجیب بود، چون به‌نظر می‌آمد که [کاستلو] دارد درد می‌کشد؛ به‌نظر می‌آمد که او برای لحظه‌ای تحت آزار قرار گرفته است. ولی بعد گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است، بلند می‌شد و مثل روزهای عادی به زندگی‌اش ادامه می‌داد.»

زمانی که کاستلو از حیات‌وحش به آزمایشگاه آمد، آسیب‌های شدیدی دیده بود و تقریباً بخش عمده دو بازوی خود را از دست داده بود. محققان با استناد به یک مطالعه دیگر می‌گویند چنین اتفاقاتی در حیوانات می‌تواند به حساسیت عصبی و رفتاری شدید در بلندمدت منجر شود. درنتیجه ممکن است که این هشت‌پا هم درحال واکنش‌نشان‌دادن به خاطرات قبلی خود باشد.

یکی از محققان این مطالعه می‌گوید بررسی دقیق مغز هشت‌پاها کار سختی است و شاید نتوان دقیقاً گفت که آن‌ها رؤیا می‌بینند یا نه. نتایج این پژوهش که در biorxiv منتشر شده، هنوز به همتاداوری نرسیده است، اما یافته‌های آن می‌تواند سؤالات زیادی را درباره تجربه رؤیادیدن در موجودات هوشمند به‌وجود بیاورد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی