ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماهواره‌های استارلینک
میان رشته ای

ادعای دانشمندان چینی: می‌توان از ماهواره‌های استارلینک برای شناسایی هواپیماهای رادارگریز استفاده کرد

ماهواره‌های استارلینک می‌توانند به ریسک امنیتی برای ایالات متحده تبدیل شوند و توان اطلاعاتی این کشور را در مقابل رقبا، کاهش دهند.

امیرحسین امام‌جمعه
نوشته شده توسط امیرحسین امام‌جمعه | ۲۹ شهریور ۱۴۰۳ | ۲۳:۵۵

دانشمندان چینی در مقاله‌ای که به‌تازگی در یکی از ژورنال‌های علمی منتشر شده‌است، ادعا کردند که می‌توانند از تشعشعات ناشی از ماهواره‌های استارلینک برای شناسایی هواپیماهای رادارگریز بهره بگیرند.

چگونه می‌توان هواپیماهای رادارگریز را با ماهواره‌های استارلینک شناسایی کرد؟

طبق گزارش منتشر شده از سوی روزنامه SCMP چین، دانشمندان این کشور موفق شدند که از تشعشع ناشی از ماهواره‌های استارلینک موجود در مدار زمین برای شناسایی یک پهپاد DJI فانتوم ۴ استفاده‌کنند که در طی آزمایش‌های آنها به‌عنوان یک پرنده رادارگریز ایفای نقش کرده است. اگرچه ادعای شناسایی چنین هواپیماهایی بسیار بزرگ است، اما داده‌های ثبت شده از سوی پژوهشگران نشان‌می‌دهد که احتمالاً در آینده می‌توانند با تحقیق و توسعه بیشتر، به فناوری کاربرد در این زمینه دست پیدا کنند.

ماهواره‌های استارلینک

در پژوهش مذکور اشاره شده که که یک رادار قرار گرفته روی سطح زمین، به‌صورت پیوسته وظیفه ثبت و اندازه‌گیری تشعشعات ناشی از ماهواره‌های استارلینک را برعهده داشته است. هنگامی که یک پرنده رادارگریز در بین ماهواره و رادار قرار گرفته، تغییراتی را در میزان تشعشع دریافتی روی ایستگاه زمینی ایجاد کرده است. همین پدیده به پژوهشگران کمک کرده است تا بتوانند موقعیت مکانی پهپاد مورد بحث را به‌درستی تشخیص دهند. آنها معتقد هستند که چنین روشی را می‌توان برای شناسایی هواپیمای نظامی و جاسوسی رادارگریز هم مورد استفاده قرار دهند و شکل، ابعاد یا سطح راداری محدودیتی برای آنها ایجاد نمی‌کند.

واضح است که چنین خبری می‌تواند نگرانی‌هایی را برای رقبای نظامی چین ایجاد کند و آنها را نسبت به خطرات احتمالی ماهواره‌های استارلینک دغدغه‌مند کند. ایالات متحده بزرگ‌ترین ناوگان هواپیماهای رادارگریز را در اختیار دارد و بسیاری از کشورها از جمله چین و روسیه به‌دنبال توسعه فناوری‌هایی برای شناسایی چنین هواپیماهایی هستند. البته روش مورد بحث فعلاً تنها روی پهپادها با ارتفاع پرواز پایین مورد استفاده قرار گرفته است؛ در نتیجه مشخص نیست که آیا می‌توان از آن برای شناسایی هواپیماهای نظامی با سرعت زیاد و ارتفاع پرواز بسیار بالا هم استفاده‌کرد یا خیر. همچنین نمی‌توان با قطعیت گفت که ماهواره‌های استارلینک میزان تشعشع کافی برای شناسایی هواپیماهای رادارگریز با فناوری‌های بسیار پیشرفته را ساطع می‌کنند.

امیرحسین امام‌جمعه

امیر علاقه بسیاری به زمینه‌های مشترک زیست‌شناسی و فناوری دارد و در حوزه نگارش محتوای آموزشی و بررسی سرویس‌ها و اپلیکیشن‌ها فعال است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی