ادعای بزرگ دانشمندان چینی: توسعه سلاحهای لیزری که میتوانند بهطور نامحدود شلیک کنند
گرما یکی از مشکلات اساسی در برابر استفاده مؤثر از سلاحهای لیزری بود؛ اما حالا دانشمندان چینی مدعی حل این مانع بزرگ شدهاند.
پژوهشگران نظامی چین ادعا میکنند که به دستاوردی بزرگ درزمینه فناوری سلاحهای لیزری دست یافتهاند. آنها میگویند سیستم خنکسازی جدیدی را توسعه دادهاند که اجازه میدهد این لیزرها بدون تولید گرمای اضافه، بهصورت «نامحدود» کار کنند.
به گزارش SCMP، دانشمندان دانشگاه ملی فناوریهای دفاعی در چنگشا از استان هونان چین سیستم خنکسازی جدیدی ساختهاند که بهطور کامل گرمای مضر این دستگاه را از بین میبرد. این گرما قبلاً در حین استفاده از لیزر پرانرژی تولید میشد و یک مانع فنی بزرگ در برابر توسعه سلاحهای لیزری بود.
ولی حالا با توسعه این فناوری جدید، سلاحها میتوانند تا هر زمان که بخواهند لیزر تولید کنند و با وقفه یا افت توان روبهرو نشوند. «یوآن شنگفو»، دانشمند سلاحهای لیزری، در مقالهای که پیرامون این پروژه منتشر شده، نوشته است: «این اتفاق دستاوردی عظیم درزمینه بهبود توان سیستمهای لیزری پرانرژی محسوب میشود. پرتوهای باکیفیت دیگر تنها در ثانیه اول تولید نمیشوند و میتوان آنها را تا بینهایت حفظ کرد.»
خنککننده جدید سلاحهای لیزری چین چهکار میکند؟
این سیستم خنکسازی جدید از سازوکارهای پیشرفته و جریان گاز بهره میبرد تا گرما را از بخشهای داخلی سلاح خارج کند. این روش میتواند صحنه مبارزات آینده را بهطرز چشمگیری تغییر دهد، چون زمان درگیری را بالا میبرد. بهعلاوه، قدرت و دامنه تخریب بیشتر و مشکلات لجستیک و هزینهها کمتر میشود.
یوآن و همکارانش میگویند: «از زمان اختراع اولین لیزر یاقوت در 1960، افراد مختلف پیرامون گذر از انرژی جنبشی بهسمت انرژی لیزری بهمنظور تابش سریع انرژی با سرعت نور مشتاق بودهاند و رؤیای این را داشتهاند که باریکههای نور لیزر را به «پرتوهای مرگ» تبدیل کنند تا بهصورت آنی قابلیت کشتن داشته باشد.»
تاکنون حداکثر دامنه مؤثر سلاحهای لیزری تنها چند کیلومتر بوده است. یوآن میگوید برای بهبود قدرت تخریب این پرتوها به زمان طولانیتری برای تابش پیوسته لیزر نیاز بود اما مشکل گرما باعث میشد این سلاحها در استفاده بلندمدت با افت قدرت و دقت مواجه شوند.
یکی از استفادههای احتمالی سلاحهای لیزری چین میتواند علیه ماهوارهها ازجمله ماهوارههای استارلینک اسپیسایکس باشد. اما کاربرد این سلاحها به همین یک مورد محدود نمیشود. نتایج یافتههای دانشمندان در این پروژه در مجله چینی Acta Optica Sinica منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.