ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دانشگاه RPI
میان رشته ای

اشتباه یک نظافتچی در خاموش‌کردن فریزر آزمایشگاه، 20 سال تحقیق را نابود کرد!

نظافتچی یک دانشگاه در آمریکا که برای قطع‌کردن صدای هشدار یک فریزر، این دستگاه را خاموش کرده بود، موجب نابودی مواد درون آن شد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۰

نظافتچی دانشگاهی در ایالت نیویورک به‌منظور قطع‌کردن صدای هشدار یکی از فریزرهای آزمایشگاه، این دستگاه را خاموش کرد و دهه‌ها تلاش تحقیقاتی دانشمندان را از بین برد. این دانشگاه حالا از پیمانکار این نظافتچی شکایت کرده است.

به گزارش سی‌ان‌ان، خدمتکار مؤسسه پلی‌تکنیک رنسلیر (RPI) با خاموش‌کردن این فریزر بیش از 20 سال تلاش تحقیقاتی دانشمندان را از بین برده و این دانشگاه حالا با ثبت شکایت به‌دنبال دریافت غرامتی به ارزش بیش از 1 میلیون دلار خواهد بود. البته دانشگاه از خود این نظافتچی شکایت نکرده و دادخواست خود را علیه شرکت پیمانکار او، یعنی Daigle Cleaning Systems ثبت کرده است.

در این فریزر موادی مربوط به 20 سال تحقیق ازجمله نمونه سلول‌های کشت‌یافته وجود داشت که حتی یک نوسان کوچک سه‌درجه‌ای دما می‌توانست به آن‌ها آسیبی جبران‌ناپذیر وارد کند. دانشگاه RPI می‌گوید این خدمتکار مقصر نیست چون شرکتی که او را برای این کار منصوب کرده، باید آموزش‌های لازم را به او ارائه می‌داده است.

این فریزر ظاهراً با کاهش یا افزایش 3 درجه‌ای دما بوق هشدار می‌داد. این هشدار قبلاً در حوالی 14 سپتامبر 2020 هم فعال شده بود، اما بررسی‌های محققان نشان داده بود که نمونه‌های داخل فریزر در امان هستند. درنتیجه، آن‌ها یادداشتی را روی بدنه فریزر چسباندند تا اعلام کنند که این صدای بوق چه علتی دارد و به‌خاطر آن نباید برق فریزر را قطع کرد. همچنین در این یادداشت گفته شده بود که این ناحیه نیازی به نظافت ندارد.

بااین‌حال، یک نظافتچی که در تاریخ 17 سپتامبر 2020 از صدای بوق این فریزر اذیت شده بود، برق دستگاه را قطع کرد که دمای آن را به منفی 32 درجه سلسیوس رساند. یک روز بعد، محققان متوجه این اتفاق شدند و علی‌رغم تلاشی که برای نجات نمونه‌ها انجام دادند، دریافتند که اکثر مواد از دست رفته یا خراب شده است و راهی برای نجات آن‌ها وجود ندارد.

ایمان صاحبی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • noisymind
    noisymind | ۷ تیر ۱۴۰۲

    بیشتر مثل فیلمهای مستر بین شد!!

مطالب پیشنهادی