ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

شادی و درآمد
میان رشته ای

مطالعه جدید: سطح شادی و رضایت از زندگی با درآمد بیشتر افزایش می‌یابد

این پژوهش جدید ادعا می‌کند که با افزایش هرچه بیشتر درآمد، یک روند صعودی قابل توجه در میزان شادی ایجاد می‌شود.

آزاد کبیری
نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۱ تیر ۱۴۰۳ | ۱۱:۳۰

بعضی‌ها معتقدند با پول نمی‌توان شادی را خرید، بااین‌حال باوری نیز وجود دارد که می‌گوید پول بیشتر بهتر است و شادی را افزایش می‌دهد. اما آیا نقطه‌ای از سطح درآمد وجود دارد که فراتر از آن، پول بیشتر با شادی بیشتر همراه نباشد؟ در پژوهشی جدید، «متیو ای. کیلینگزورث» (Matthew A. Killingsworth)، محقق دانشگاه پنسیلوانیا، به‌دنبال پاسخ این سؤال است. به ادعای این پژوهش، پول بیشتر شادی بیشتری می‌آورد.

براساس گزارش گاردین و پژوهش کیلینگزورث، برای فهمیدن رابطه سطح درآمد و میزان شادی از 33,269 بزرگسال آمریکایی 18 تا 65 ساله نظرسنجی شد که درآمد خانوار آن‌ها حداقل 10 هزار دلار در سال بود. همچنین در این نظرسنجی، 2,178 فرد ثروتمند (افرادی با میانگین دارایی خالص بین 3 تا 7.9 میلیون دلار) شرکت داشتند. در این پژوهش، از افراد خواسته شد میزان رضایت از زندگی خود را ارزیابی کنند.

رابطه شادی و میزان درآمد افراد

نتایج پژوهش نشان می‌دهد با افزایش درآمد، روند صعودی قابل‌توجهی در میزان شادی ایجاد می‌شود. به‌طوری که افراد ثروتمند از نظر آماری به‌مراتب شادتر از افرادی هستند که حدود 500 هزار دلار در سال درآمد دارند. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد شکاف شادی بین شرکت‌کنندگان ثروتمند و افراد با درآمد متوسط، حدوداً ​​3 برابر بیشتر از شکاف بین شرکت‌کنندگان با درآمد متوسط ​​و افراد با درآمد پایین است.

به عبارت دقیق‌تر، کیلینگزورث می‌گوید:

«تفاوت رضایت از زندگی بین افراد ثروتمند و افراد با درآمد 70 تا 80 هزار دلار [در سال] تقریباً 3 برابر بیشتر از تفاوت افراد دارای درآمد 70 تا 80 هزار دلار [در سال] و گروه کم‌درآمد بود.»

این تحقیق نشان می‌دهد افرادی که دارایی خالص میلیون‌ها دلاری دارند، میانگین رضایت از زندگی خود را با امتیازی بین 5.5 تا 6 از 7 گزارش کرده‌اند، درحالی‌که این رقم در افرادی که حدود 100 هزار دلار در سال درآمد دارند، حدود 4.6 است. افرادی که سالانه حدود 15 هزار تا 30 هزار دلار درآمد دارند، نیز به سطح رضایت از زندگی خود امتیاز 4 داده‌اند.

اما علت این تفاوت عمده میزان رضایت از زندگی افراد ثروتمند با گروه‌های پایین‌تر چیست؟ دراین‌باره کیلینگزورث می‌گوید:

«فکر می‌کنم وقتی مردم پول بیشتری داشته باشند، کنترل بیشتری نیز بر زندگی خودشان خواهند داشت. آن‌ها آزادی بیشتری دارند تا آن‌گونه که می‌خواهند، زندگی کنند.»

نتایج این پژوهش یافته‌ای خلاف مقاله معروف سال 2010 را مطرح می‌کند. در آن مقاله گفته شده بود شادی با افزایش درآمد تا حدود 60 تا 90 هزار دلار در سال بیشتر می‌شود اما پس‌ازآن تغییری نخواهد کرد.

آزاد کبیری

دانش‌آموخته‌ی ساکتِ زبان‌شناسی هستم و همان‌قدر که به کلمات علاقه‌مندم، سرک‌کشیدن به هر گوشه‌ از تکنولوژی و علم را هم دوست دارم. حدود 15 سال نیز از نگارش اولین متن رسمی من می‌گذرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی