ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ربات
میان رشته ای

این ربات زیردریایی می‌تواند با کمک هوش مصنوعی، منابع کف اقیانوس را استخراج کند

با این ربات می‌توان فلزات مختلف مانند مس و نیکل را که برای ساخت باتری خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و گوشی‌ استفاده می‌شوند، استخراج کند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۰

ربات جدیدی ساخته شده است که می‌تواند زیر آب حرکت کند و با کمک هوش مصنوعی، فلزات مختلف مانند مس، کبالت و نیکل را که برای ساخت باتری خودروهای برقی، پنل‌های خورشیدی و گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند، استخراج کند.

«رنه گروگان»، یکی از خالقان شرکت Impossible Metals که رویکردهای استخراج منابع پایدار از زیرآب را مطالعه می‌کند، اطلاعات مربوط به نمونه اولیه ربات شرکتش با نام Eureka را به اشتراک گذاشته است که می‌تواند بدون آسیب‌رساندن به محیط‌زیست، از دریاهای عمیق منابع استخراج کند.

پشتیبانی از هوش مصنوعی توسط ربات Eureka

سی‌بی‌اس نیوز در گزارش خود اشاره می‌کند که Eureka در بخش کانادایی «دریاچه هورون» آزمایش شده و بازوی جمع‌شونده آن که توسط هوش مصنوعی هدایت می‌شود، سنگ‌هایی را از کف دریاچه بیرون آورده است – بدون اینکه محیط اطراف خود را مختل کند.

همان‌طور که گروگان توضیح می‌دهد، هوش مصنوعی باعث شده است اپراتور بتواند از طریق دستورات صوتی با بازوی جمع‌شونده ربات ارتباط داشته باشند.

حالا Impossible Metals در برنامه بلندپروازانه خود قصد دارد ناوگانی از این ربات‌های زیردریایی تولید کند که هرکدام حدود 5 میلیون دلار هزینه دارد. به گفته این شرکت، هریک از ربات‌ها می‌توانند حدود 6.5 کیلومتر مسافت را زیر آب طی کنند.

در روش‌های سنتی برای استخراج منابع کف اقیانوس‌ها، از بیل‌های رباتیک غول پیکری استفاده می‌شود تا بتوانند کف اقیانوس را لایروبی کنند. این شرایط تهدید بزرگی برای اکوسیستم و وضعیت زمین‌شناسی کف اقیانوس به‌وجود می‌آورد که با وجود ربات Eureka برطرف شده است.

این شرکت اکنون منتظر است تا سازمان‌بین‌المللی بستر دریا که توسط سازمان ملل متحد تأسیس شده است، مجوز استخراج در منطقه‌ای با مساحت بیشتر از 5 میلیون کیلومتر مربع از اقیانوس آرام را به آن اعطا کند. این منطقه سرشار از ذخایر معدنی است، اما فعالان محیط‌زیست هشدار داده‌اند که استخراج معادن آن می‌تواند زیستگاه بیش از 5000 گونه اعماق دریا را از بین ببرد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی