ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

زیردریایی
میان رشته ای

اولین نسخه از زیردریایی بدون خدمه Manta Ray برای دارپا معرفی شد [تماشا کنید]

این زیردریایی بزرگ برای انجام مأموریت‌های با برد بالا بدون نیاز به کمک انسان طراحی شده است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ | ۲۳:۵۹

شرکت صنایع هوافضا «نورثروپ گرامن» (Northrop Grumman) اولین نمونه کامل از زیردریایی بدون خدمه خود با نام Manta Ray Uncrewed Underwater Vehicle (UUV) را که برای دارپا (DARPA) درحال توسعه است، معرفی کرد. این زیردریایی بزرگ برای انجام مأموریت‌های با برد بالا بدون نیاز به کمک انسان طراحی شده است.

نورثروپ گرامن برای توسعه این زیردریایی، سیستم هیدرودینامیک ماهی همنام آن، یعنی سفره‌ماهی Manta Ray را با برخی از سیستم‌های خودران پیشرفته و پیشرانه‌های کارآمد ترکیب کرده است. این زیردریایی محرمانه ابعاد بسیار بزرگی دارد و همان‌طور که گفتیم، برای مأموریت‌های با برد بالا طراحی شده است. همچنین می‌تواند در طول مأموریت‌های خود، محموله‌های متفاوتی را حمل کند و به‌طور کلی، در آن به‌جای سرعت، روی استقامت تمرکز شده است.

زیردریایی بدون خدمه Manta Ray متعلق به دارپا

به گفته نورثروپ گرامن، نمونه اولیه Manta Ray برای توسعه فناوری‌های خودران پیشرفته زیردریایی استفاده خواهد شد. علاوه‌براین، در آن از سیستم‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی استفاده شده است، به‌ عنوان مثال، در شرایط موردنیاز می‌تواند به حالت خواب زمستانی برود. همچنین ساختار مدولاری دارد که به آن اجازه می‌دهد در پنج کانتینر حمل استاندارد جاسازی شود.

«آلن لیتل»، معاون راهبردی و راه‌حل‌های مأموریت در Northrop Grumman توضیح می‌دهد:

«Manta Ray قابلیت بارگیری از دریا را فراهم کرده و آن را به یک جزء حیاتی درزمینه جنگ‌های زیر دریا و چشم‌انداز فرماندهی و کنترل همه دامنه‌های مشترک (JADC2) وزارت دفاع تبدیل می‌کند.»

دارپا در سال 2021 برای توسعه و راه‌اندازی این فناوری، علاوه بر نورثروپ گرامن، با آزمایشگاه فناوری‌های پیشرفته لاکهید مارتین و Martin Defense Group قراردادهایی را امضا کرده بود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی