ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آلودگی هوا
میان رشته ای

تحقیق جدید: آلودگی هوا می‌تواند خطر ابتلا به تومور مغزی مننژیوم را افزایش دهد

مننژیوم یک تومور مغزی خوش‌خیم است اما می‌تواند مشکلات جدی را به همراه داشته است.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۹ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۰

دانشمندان در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شدید، احتمال ابتلا به نوعی تومور مغزی خوش‌خیم با نام مننژیوم را افزایش می‌دهد.

طبق این تحقیق که در نشریه Neurology، وابسته به آکادمی آمریکایی نورولوژی منتشر شده، افرادی که هوای آلوده تنفس می‌کنند، بیشتر در معرض ابتلا به مننژیوم هستند. هرچند مننژیوم معمولاً یک تومور سرطانی نیست، اما می‌تواند باعث بروز مشکلات و ناتوانی‌های دیگری شود.

مننژیوم شایع‌ترین نوع از تومور اولیه مغز است که به آرامی رشد می‌کند و ممکن است سال‌ها بدون تشخیص باقی بماند. این تومورها از غشاهای اطراف مغز و نخاع منشا می‌گیرند، بنابراین با تأثیر بر بافت مغز، اعصاب یا رگ‌های خونی مجاور، می‌توانند باعث مشکلات جدی شوند.

بررسی تأثیر آلودگی هوا بر ابتلا به مننژیوم

در این مطالعه پژوهشگران نزدیک به چهار میلیون بزرگسال در دانمارک را طی 21 سال بررسی کردند. از این بین، حدود 16 هزار و 600 نفر به تومورهای سیستم عصبی مرکزی مبتلا شده‌اند که برای 4 هزار و 600 نفر از آنها مننژیوم تشخیص داده شده است.

همچنین میزان قرار گرفتن آنها در معرض انواع آلودگی هوا مانند آلاینده‌های ناشی از ترافیک و دیزل طی یک دهه بررسی شده است. طبق نتایج، دانشمندان گفته‌اند افرادی که بیشتر در معرض آلودگی هوا بوده‌اند، خطر بیشتری برای ابتلا به مننژیوم دارند.

اما چنین ارتباط قوی بین آلودگی هوا و تومورهای مغزی بدخیم‌تر مانند گلیوما مشاهده نشده است. علاوه‌براین، محققان می‌گویند بیشترین خطر از ذرات بسیار ریز ناشی از دود و آلاینده‌های اگزوز بوده است.

«اولا هویدتفلت»، یکی از نویسندگان این مطالعه و پژوهشگر ارشد مؤسسه سرطان دانمارک، در بیانیه‌ای می‌گوید:

«هرچند تحقیقات درباره اثرات ذرات بسیار ریز هنوز در مراحل ابتدایی قرار دارد، این نتایج نشان‌دهنده ارتباط احتمالی بین قرار گرفتن در معرض این ذرات ناشی از ترافیک و توسعه مننژیوم است. این مطالعه نشان می‌دهد آلودگی هوا فقط بر قلب و ریه تأثیر نمی‌گذارد، بلکه می‌تواند مغز را نیز تحت تأثیر قرار دهد.»

درنهایت باید اشاره کرد که این مطالعه محدودیت‌هایی نیز داشته است. از محدودیت‌های آن می‌توان به این مورد اشاره کرد که میزان قرار گرفتن افراد در معرض آلود‌گی هو‌ا براساس کیفیت هوای بیرون محله آنها تخمین زده شده و شامل آلودگی محیط کار یا مدت زمان حضور در فضای بسته نمی‌شود.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و بیشتر از سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی