ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی
میان رشته ای

محققان: کبوترها و هوش مصنوعی از روش مشابهی برای حل مشکلات استفاده می‌کنند

طبق این تحقیق، کبوتر می‌تواند با آزمون‌وخطا، عملکرد خود را از 55 درصد به 95 درصد بهبود بخشد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۷ آبان ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

محققان «دانشگاه ایالتی اوهایو» و «دانشگاه آیووا» با انجام یک تحقیق جدید متوجه شده‌اند که کبوترها از روش «جستجوی فراگیر» برای حل مسائل استفاده می‌کنند؛ درست مانند هوش مصنوعی.

براساس گزارش اینسایدر، «برندون ترنر»، استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گوید: «محققان شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد مکانیسم‌های هدایت‌کننده یادگیری کبوتر شبیه به همان اصولی هستند که یادگیری ماشینی مدرن و هوش مصنوعی را هدایت می‌کنند».

شباهت مکانیسم یادگیری کبوتر و هوش مصنوعی

در این تحقیق، کبوترها باید با نوک‌زدن روی دکمه‌ها، اشکال مختلفی را دسته‌بندی می‌کردند. به گفته محققان، یک کبوتر می‌تواند با آزمون‌وخطا، عملکرد خود را از 55 درصد به 95 درصد بهبود بخشد. آزمایش‌های مشابهی که با استفاده از هوش مصنوعی انجام شده است نیز نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند به‌مرور زمان میزان اشتباهات خود را کاهش دهد.

محققان در مطالعه خود که در مجله IScience منتشر شده است، توضیح می‌دهند که کبوترها برخلاف چیزی که در خیابان‌ها می‌بینیم، فرایندهای شناختی پیشرفته‌ای دارند و می‌توانند طیف وسیعی از وظایف طبقه‌بندی‌شده را حل کنند. همچنین ترنر توضیح می‌دهد که کبوترها یادگیرندگان طبیعی و «فوق‌العاده کارآمدی» هستند که نمی‌توانند اطلاعات را به روش انسان‌ها پردازش کنند.

به گفته ترنر، کبوترها از روش یادگیری تداعی‌گرا کمک می‌گیرند که دو چیز را به یکدیگر مرتبط می‌کند؛ مثل زمانی که سگ‌ها درک می‌کنند با نشستن روی زمین جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین همان‌طور که ترنر توضیح می‌دهد، یادگیری تداعی‌گرا برای انجام کارهایی مانند طبقه‌بندی بصری «بیش از اندازه ابتدایی» است، اما ظاهراً این موضوع برای کبوترها صدق نمی‌کند.

ترنر می‌گوید:

«کبوترها سعی نمی‌کنند قوانین وضع کنند. آن‌ها فقط از این روش آزمایش، خطا و یادگیری تداعی‌گرا برای انجام انواع خاصی از وظایف استفاده می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند بهتر از انسان‌ها عمل کنند.»

انسان‌ها تقریباً از کبوترها به‌عنوان پرندگان کم‌هوش یاد می‌کنند اما حالا این تحقیق نشان می‌دهد که اصول یادگیری مورد استفاده توسط آن‌ها و ماشین‌های هوش مصنوعی شباهت زیادی به یکدیگر دارد.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی