ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

میان رشته ای

دانشمندان مدعی دستیابی به روشی برای تبدیل آلودگی متان به انرژی شدند

حالا ظاهراً می‌توان از این گاز گلخانه‌ای، انرژی و مواد تولید کرد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۰

متان یکی از آلاینده‌های بسیار خطرناک است که به‌ندرت بازیافت می‌شود و آسیب‌های زیادی را به محیط‌زیست زمین وارد می‌کند. اکنون پژوهشگران دانشگاه فلوریدای مرکزی روشی را پیدا کرده‌اند که تبدیل این آلودگی به انرژی و مواد دیگر را امکان‌پذیر می‌کند.

دو محقق دانشگاه فلوریدای مرکزی توانسته‌اند بدون انتشار گاز کربن دست به تولید هیدروژن از متان بزنند. با این روش نه‌تنها می‌توان به‌شکلی پاک به هیدروژن دست پیدا کرد، بلکه امکان حذف متان هم فراهم می‌شود. البته در این فرایند کربن خالص هم به‌وجود می‌آید که می‌تواند برای مثال در تولید باتری‌ها استفاده شود.

پژوهشگران همچنین راهکار دیگری را ارائه کرده‌اند که می‌تواند یک روز برای ساخت مواد کربنی از متان استفاده شود. «لورن تتارد»، متخصص نانو و دستیار رئیس دپارتمان فیزیک دانشگاه فلوریدای مرکزی، می‌گوید این دستاورد مثل این است که به‌جای چاپگر سه‌بعدی پلیمری، یک چاپگر سه‌بعدی کربنی داشته باشید.

تولید پایدار مواد صنعتی از متان ممکن می‌شود

«ریچارد بلر»، متخصص کاتالیز و محقق مؤسسه فضایی همین دانشگاه، می‌گوید ابداع آن‌ها می‌تواند امکان تولید پایدار مواد از متان در مقیاس صنعتی را فراهم کند. دانشمندان مدعی‌اند که دستاورد آن‌ها درواقع می‌تواند بی‌نهایت کاربرد داشته باشد.

تتارد می‌گوید اگر آن‌ها بتوانند اندازه ساختارهای حاصل از بازیافت متان را کوچک‌تر کنند، استفاده از این روش بسیار راحت‌تر خواهد شد: «درحال‌حاضر اندازه ساختارها در مقیاس میکرو است، چون حجم کانونی نوری که ما می‌سازیم در اندازه میکرو است. بنابراین اگر نور را در یک حجم کوچک‌تر کنترل کنیم، شاید بتوانیم اشیایی با اندازه نانو برای ساختارهای الگودار نانو در مقیاسی هزار برابر کوچک‌تر بسازیم.»

دانشمندان حالا به‌سمت همین هدف حرکت خواهند کرد تا مواد کوچک‌تری تولید کنند. آن‌ها می‌گویند بارها آزمایش‌های مختلفی را انجام داده‌اند تا به این نتایج هیجان‌انگیز برسند، ولی موانع جلوی پیشرفت آن‌ها را نگرفت و درنهایت به این مهم دست یافتند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی