ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گنبد طلایی
میان رشته ای

آمریکا از سامانه دفاعی «گنبد طلایی» رونمایی کرد؛ مقابله با موشک‌های هایپرسونیک و تهدیدات فضایی

ترامپ می‌گوید این سامانه دفاعی توانایی مقابله با موشک‌هایی را دارد که «از سمت دیگر کره زمین یا حتی از فضا شلیک می‌شوند.»

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰

دونالد ترامپ از طراحی نهایی سامانه دفاع موشکی ایالات متحده آمریکا با نام «گنبد طلایی» (Golden Dome) رونمایی کرد. این سامانه دفاعی سپری چندلایه و فراگیر است که از خاک آمریکا در برابر تهدیداتی از زمین، دریا، هوا و حتی فضا محافظت می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، ضمن اعلام این خبر در کاخ سفید گفت این سامانه توانایی رهگیری موشک‌هایی را دارد که «از سمت دیگر کره زمین یا حتی از فضا شلیک می‌شوند» و آن را گامی انقلابی فراتر از سامانه‌های دفاعی کنونی توصیف کرد.

گنبد طلایی؛ پیشرفته‌تر از تمام نمونه‌های قبلی

گنبد طلایی در ابعادی بسیار گسترده طراحی شده تا با نسل جدیدی از تهدیدات ازجمله موشک‌های هایپرسونیک (فراصوت) و سامانه‌های بمباران مداری جزئی (FOBS) مقابله کند. فناوری‌های اشاره‌شده با سرعت بسیار بالا و مسیرهای پیش‌بینی‌ناپذیر خود، چالشی جدی برای سامانه‌های دفاعی سنتی محسوب می‌شوند.

ترامپ تأکید کرد این سامانه از جدیدترین فناوری‌های ردیابی و رهگیری بهره خواهد برد و به حسگرها و رهگیرهای مستقر در فضا اشاره شده که توانایی مقابله با تهدیدات در مراحل مختلف را فراهم می‌کنند؛ ازجمله پیش از پرتاب و میانه مسیر، حتی در مدار.

بودجه اولیه‌ 25 میلیارد دلار برای آغاز پروژه در نظر گرفته شده اما برآوردهای رسمی نشان می‌دهد مجموع هزینه‌های آن ممکن است چند دهه آینده به بیش از 175 میلیارد دلار برسد.

ترامپ همچنین مدعی شده نرخ موفقیت این سامانه «بسیار نزدیک به صد درصد» خواهد بود. ژانویه، پس از بازگشت به کاخ سفید، یکی از نخستین اقدامات او صدور دستور شتاب‌دادن به طراحی این سامانه دفاعی آینده‌نگر بوده است.

درپایان، ترامپ اعلام کرد کانادا نیز علاقه‌اش برای پیوستن به این ابتکار دفاعی را اعلام کرده است. «بیل بلر»، وزیر دفاع پیشین کانادا، در سفر اخیرش به واشنگتن این پروژه را «مسئله‌ای در راستای منافع ملی» خواند و گفت «همکاری کانادا در این طرح، کاملاً منطقی است.»

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی