ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نبرد هوایی با هوش مصنوعی
میان رشته ای

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد [تماشا کنید]

نیروی هوایی آمریکا برای اولین‌بار توانست با موفقیت یک خلبان هوش مصنوعی را در یک نبرد هوایی آزمایشی در برابر یک خلبان انسان قرار دهد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۳:۰۰

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد که برای اولین‌بار یک نبرد هوایی را میان یک خلبان انسان و خلبان هوش مصنوعی انجام داده است. این آزمایش ظاهراً در ماه سپتامبر 2023 انجام شده بود و دارپا اکنون جزئیاتی درباره آن منتشر کرده است. ایالات‌متحده پیش‌تر در سال 2020 چنین آزمایشی را در شبیه‌سازی‌های کامپیوتر انجام داده بود.

«آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی» یا دارپا (DARPA) با انتشار ویدیویی، اعلام کرد که با موفقیت توانسته است یک جت جنگنده را تحت هدایت هوش مصنوعی در یک نبرد هوایی آزمایشی در مقابل یک خلبان انسان قرار دهد. این سازمان پس از آزمایش شبیه‌سازی‌های کامپیوتری در سال 2020، هوش مصنوعی خود را درون یک هواپیمای X-62A قرار داد. سپس این جنگنده ظاهراً در ماه سپتامبر 2023 از پایگاه نیروی هوایی ادواردز در کالیفرنیا، در مقابل یک خلبان انسان به پرواز درآمد.

البته خلبانان انسانی در این X-62A حضور داشتند و کنترل‌هایی در اختیار آن‌ها قرار داده شده بود تا در صورت نیاز هوش مصنوعی را غیرفعال کنند؛ اما دارپا می‌گوید در هیچ مرحله‌ای از این پرواز نیازی به دخالت آن‌ها وجود نداشت و دخالتی در این فرایند صورت نگرفت.

در آزمایش سپتامبر 2023، جت X-62A در برابر F-16 قرار گرفت که یک خلبان انسان آن را هدایت می‌کرد. طی این مأموریت، دو هواپیمای مذکور مانورهای مدنظر خود را انجام دادند و در ارتفاع 2000 پایی با سرعت 1930 کیلومتر بر ساعت پرواز کردند. بااین‌حال، دارپا اعلام نکرده که برنده این رقابت کدام هواپیما بوده است.

«بیل گری»، خلبان ارشد آزمایش‌ها در مدرسه خلبانی آزمایش‌های نیروی هوایی آمریکا می‌گوید: «نبرد هوایی مسئله‌ای بود که باید حل می‌شد تا بتوانیم شروع به آزمایش هوش مصنوعی خودمختار در آسمان کنیم. هر درسی که می‌آموزیم به تمامی وظایفی تعمیم داده می‌شود که قابل ارجاع به یک سیستم خودمختار هستند.»

پیش‌تر محققان نظامی چین نیز مدعی شده بودند که جنگنده‌ای با هدایت هوش مصنوعی را در یک نبرد هوایی کوتاه در برابر یک خلبان انسان قرار داده‌اند و پیروز آن رقابت هوش مصنوعی بوده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی