
پژوهش جدید: زنان شنوایی بهتری نسبت به مردان دارند
محققان میگویند که زنان بهطور متوسط 2 دسیبل شنوایی حساستری نسبت به مردان دارند.

مشکلات شنوایی در سرتاسر جهان روبهافزایش است؛ میدانیم که حساسیت شنوایی با افزایش سن کاهش مییابد، بااینحال تحقیقات کمی درباره سایر عوامل زیستشناختی و محیطی مؤثر بر شنوایی مانند جنسیت، زبان، قومیت و محیط محلی انجام شده است. در پژوهش جدید دانشمندان با بررسی عوامل مختلف دریافتند که زنان شنوایی بهتری نسبت به مردان دارند.
براساس گزارش Medical Xpress، محققان مرکز تحقیقات تنوع زیستی و محیطی (CRBE) فرانسه با انجام آزمایشهای شنوایی روی 450 نفر در 13 جمعیت مختلف در کشورهای اکوادور، انگلستان، گابن، آفریقای جنوبی و ازبکستان به نتایج جالبی رسیدند.
شنوایی بهتر زنان نسبت به مردان
محققان برای آنکه عوامل اکولوژیکی و فرهنگی مانند روستایی یا غیراروپاییبودن را در پژوهش خود در نظر بگیرند، شرکتکنندگان را از کشورها و بافتهای مختلف انتخاب کردند. آنها حساسیت حلزون گوش شرکتکنندگان را بررسی و چگونگی انتقال سیگنالهای مغزی در پاسخ به دامنهها و فرکانسهای مختلف صدا را اندازهگیری کردند.

پیشتر محققان میدانستند که عموماً گوش راست افراد شنوایی بهتری در مقایسه با گوش چپ دارد و همچنین شنوایی معمولاً با افزایش سن کاهش مییابد. بااینحال، محققان از نتایج خود درباره تأثیر جنسیت و محیط بر شنوایی شگفتزده شدند.
یافتههای آنها که در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است، نشان میدهد که دامنه شنوایی بیشتر تحت تأثیر جنسیت قرار دارد تا سن فرد؛ به عبارت دقیقتر زنان بهطور متوسط 2 دسیبل شنوایی حساستری نسبت به مردان در تمام جمعیتهای مورد مطالعه نشان دادند. علت این امر احتمالاً این است که زنان تفاوت ساختاری جزئی در آناتومی حلزون گوش خود دارند. زنان علاوهبر داشتن حساسیت شنوایی بالاتر، در تستهای شنوایی و ادراک گفتاری نیز عملکرد بهتری دارند، که نشان میدهد مغز آنها در پردازش اطلاعات بهتر عمل میکند.
دومین تأثیر مهم بر شنوایی، محیط بود. افرادی که در مناطق جنگلی زندگی میکردند بیشترین حساسیت شنوایی و افرادی که در ارتفاعات زندگی میکردند کمترین حساسیت شنوایی را داشتند. محققان میگویند افرادی که در جنگلها زندگی میکنند با مناظر صوتی و صداهای غیرانسانی زیادی سازگار شدهاند، جایی که هوشیاری برای بقای آنها ضروری است.
محققان دریافتند که جمعیت، محیط و زبان همگی بهطور چشمگیری در تغییر حساسیت شنوایی انسانها نقش دارند، اما مشخص نیست که آیا این امر به دلیل تأثیر این عوامل بر کل بدن است یا اینکه چون در طولانیمدت گوش فرد با دامنههای صوتی خاصی سازگار میشود و برای مثال با سطوح پایین صدا و آلودگی صوتی کمتر سروکار دارد.
درکل پژوهش حاضر پیشفرضهای فعلی را زیر سؤال میبرد و باید هنگام انجام مطالعات شنوایی علاوهبر سن فرد، به عوامل بیولوژیکی و محیطی نیز توجه کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.