معاونهای فناوریهای نوین بانک مرکزی: ۶ درصد مردم از نئوبانکها استفاده میکنند
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد ۶ درصد از مردم ایران از نئوبانکها استفاده میکنند. او باور دارد این رقم برای ایران شگفتانگیز است.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی اعلام کرد ۶ درصد از مردم ایران از نئوبانکها استفاده میکنند. او باور دارد این رقم برای ایران، رقم شگفتانگیزی است و در سالهای آتی رشد بیشتری خواهد داشت.
«مهران محرمیان» در رویداد همایش فرصتهای ایران در عصر دیجیتال اعلام کرد ۶ درصد مردم کاربر نئوبانکهای ایرانی هستند. او تأکید کرد که نئوبانکهای ایرانی دقیقاً یک نئوبانک واقعی نیستند: «چون در ایران اعطای مجوز جدید بانک نداریم، نئوبانکها بهعنوان یک فرزندخوانده بانکهای موجود درحال فعالیت هستند و عملاً اجازه ندارند به نام یک بانک جدید فعالیت کنند.»
محرمیان با اشاره به تاریخچه بانکداری در کشور، به دهه هشتاد و زیرساختهای بینبانکی مثل ساتنا و پایا و گسترش آنها اشاره کرد. به گفته محرمیان، در دهه نود شبکه پرداخت با شتاب گسترش خوبی پیدا کرد و در دهه ۱۴۰۰ همهچیز پیشرفت کرد و الان میتوان این دهه را دهه فینتک اعلام نمود: «در سالهای جدید سامانههای متعددی، سیستم بانکی را به بلوغ دیجیتال بالا تبدیل کرده است. در این زیرساخت فعلی حالا فعالیتهای اقتصاد دیجیتالی متعددی میتواند شکل بگیرد.»
محرمیان باور دارد اگر در این حوزههای بانکداری عجله نکنیم، فاصله معناداری با کشورهای دیگر پیدا خواهیم کرد: «در بانکداری باز کشورها رویکردهای مختلفی دارند، اما بهطور خاص چالشهایی در آن وجود دارد که بهخاطر خلأ قوانین در کشور است.»
محرمیان به یک سیستم اعتبارسنجی جدید نیز اشاره کرد که در بانک مرکزی درحال تدوین است: «بحث Credit Scoring یا همان اعتبارسنجی از در برنامههای دارای اولویت بانک مرکزی است. ما به یک مدل جدید اعتبارسنجی فکر میکنیم و مدل فعلی درصد پوشش کمتر از ۵۰ درصد دارد و بیشتر از نصف ایرانیان درحالحاضر امکان اعتبارسنجی ندارند. مدل جدیدی که طراحی شده، با دریافت دیتاهای مختلف ازجمله دهکبندی افراد و جرائم رانندگی و مالیات و... تدوین شده است تا درصد پوشش نظام اعتبارسنجی ما به ۱۰۰ درصد برسد. دقت این اعتبارسنجی به ۸۹ درصد میرسد. مدلهای جهانی معروف هم دقت ۹۲ درصدی دارند و ما توانستیم این فاصله را بسیار کم کنیم.»
به باور محرمیان، رمزارز نیز در دنیا برای شفافیت و کاهش فقر و ایجاد مساوات عرضه شد و کشورها رویکرهای مختلفی به آن داشتهاند: «مثلاً چین همهچیز را ممنوع کرد و آمریکای شمالی رویکرد خیلی خاصی نسبت به این رمزارزها در پیش گرفته است؛ برای مبادلات مالیاتهای سنگین وضع شده و بعضاً تا ۳۷ درصد نیز مالیات گرفته میشود.» او اعلام کرد در ایران نیز بهدنبال اخذ مالیات از رمزارزها هستیم و قرار است مشابه با تصمیمهای اتحادیه اروپا در حوزه رمزارز، در ایران نیز تصمیمگیریهایی صورت گیرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.