
یک تشکیلات دیگر برای هوش مصنوعی؛ ستاد هوش مصنوعی تشکیل میشود
در کنار ۱۷ عضو حاکمیتی و دولتی ستاد هوش مصنوعی، ۴ عضو حقیقی نیز از متخصصان علمی و صنعتی حوزه هوش مصنوعی حضور خواهند داشت.

«محمدرضا عارف»، معاون اول رئیسجمهوری، سند «ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی» را که در هیئتوزیران و به پیشنهاد معاونت علمی ریاستجمهوری تصویب شده، ابلاغ کرد. این ستاد «به منظور دستیابی به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی و ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی» تشکیل میشود.
به گزارش دیجیاتو، ریاست این ستاد بر عهده رئیسجمهور یا معاون اول او خواهد بود و دبیری ستاد را نیز معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور برعهده میگیرد.
در کنار ۱۷ عضو حاکمیتی و دولتی این ستاد، ۴ عضو حقیقی نیز از متخصصان علمی و صنعتی حوزه هوش مصنوعی حضور خواهند داشت. این اعضا به پیشنهاد دبیر ستاد و با حکم رئیس آن برای ۴ سال انتخاب میشوند.
جلسات ستاد باید حداقل هر ۳ ماه یک بار برگزار شود. همچنین مصوبات ستاد توسعه فناوری و کاربرد هوش مصنوعی برای همه دستگاههای اجرایی الزامآور خواهد بود.
«توسعه کاربست فناوری هوش مصنوعی بهویژه در حوزه فناوریهای راهبردی و حل مسائل اولویتدار»، «تسهیل و حمایت از کسبوکارهای دانشبنیان و افزایش سهم بازار محصولات و خدمات حوزه هوش مصنوعی» و «فرهنگسازی و ارتقای سواد عمومی و زمینهسازی برای استفاده مسئولانه و ایمن از فناوری هوش مصنوعی» برخی از اهداف کلان این ستاد هستند.
در سند ستاد، کمک به راهاندازی بازارگاه ملی هوش مصنوعی با هدف عرضه دادههای بخش عمومی برای استفاده کسبوکارهای هوش مصنوعی و «کمک به عرضه محصولات و ابزارهای تأییدشده هوش مصنوعی با هدف استفاده در دستگاههای اجرایی» از اقداماتی برشمرده شدهاند که این ستاد باید انجام دهد. همچنین این ستاد دستورالعمل «نحوه اعطای یارانه خدمات پردازشی در طرحهای راهبردی» را تدوین و تصویب میکند.
یکی دیگر از وظایف ستاد کمک به ایجاد محیط آزمون تنظیمگری (سندباکس) تخصصی حوزه هوش مصنوعی اعلام شده است. این سندباکس با هدف «ایجاد تعادل میان نوآوری، توسعه و ملاحظات اخلاقی و اجتماعی این فناوری» ایجاد میشود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.