ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مسعود طباطبایی، مدیرعامل دیجی‌کالا
فناوری ایران

مدیرعامل دیجی‌کالا در مورد تغییرات اخیر در نیروی انسانی: تغییرات ساختاری داشتیم

مسعود طباطبایی: خداحافظی با همکاران پرتلاش و تاثیرگذار دیجی‌کالا سخت اما اجتناب‌ناپذیر بود

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۹:۰۲

در دو سه روز اخیر اخبار مرتبط با تعدیل نیرو در دیجی‌کالا به سرعت در فضای مجازی وشبکه‌های اجتماعی پخش شده است. اما مدیرعامل دیجی‌کالا می‌گوید این تغییرات بخشی از یک بازنگری استراتژیک برای افزایش بهره‌وری، هوشمندسازی و واکنش سریع‌تر به نیازهای بازار است. «مسعود طباطبایی» در گفتگوی اختصاصی با دیجیاتو توضیح می‌دهد که چرا دیجی‌کالا پس از ۱۸ سال فعالیت، نیاز به این تحول داشت، چگونه این تصمیم ضروری گرفته شد و چه حمایت‌هایی برای کارکنان جدا شده در نظر گرفته شده است.

دلیل تعدیل نیروی اخیر در دیجی‌کالا چه بوده است؟

 با توجه به تغییرات بازار، موضوع بهره‌وری و تأثیراتی که فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی بر فرایندهای کسب‌وکار گذاشته‌اند، از یک‌ سال قبل برنامه‌ریزی و جلساتی را آغاز کردیم تا بتوانیم سازمان را اثربخش‌تر کنیم. این یک تصمیم پیچیده بود و ساختار سازمانی باید به‌طور کامل بازنگری می‌شد. هدف هم این بود که سازمان بتواند بهتر به تغییرات بازار پاسخ دهد و سرویس‌های جذاب‌تری به مشتریان ارائه کند.

گفت‌وگوها را از سال گذشته در سطح رهبری سازمان شروع کردیم تا سازمان انعطاف‌پذیری و سرعت عمل بیشتری در مواجهه با تغییرات بازار داشته باشد. متأسفانه، به‌دلیل این تحولات، حذف برخی موقعیت‌های شغلی و خداحافظی با تعدادی از همکاران اجتناب‌ناپذیر بود. البته تاکید می‌کنم که این اقدام به معنی‌ تعدیل نیرو نیست. همه این افراد زحمت‌کش و اثرگذار بودند، اما ماهیت برخی دپارتمان‌ها و مشاغل تغییر کرده است. پس از جلسات متعدد با معاونان و بررسی دقیق، ساختار اصلاح شد و مطمئنیم این تغییرات در آینده تأثیر مثبتی روی کسب‌وکار و خدمات ما خواهد گذاشت.

آیا این تصمیم به حذف برخی خدمات دیجی‌کالا منجر خواهد شد؟

هیچ سرویسی حذف نمی‌شود؛ حتی برخی خدمات توسعه هم پیدا می‌کنند. اما ممکن است مدل ارائه برخی از آن‌ها تغییر کند. ما تمامی فرآیندها و دپارتمان‌ها را بررسی کردیم و تصمیم گرفتیم کدام روش‌ها باید بهینه یا حذف شوند. توجه داشته باشید که دیجی‌کالا یک شرکت ۱۸ساله است و بازنگری ساختاری یک ضرورت بود، وگرنه از تحولات بازار عقب می‌مانیم و فسیل می‌شویم.

برخی شایعات حاکی از آن است که این تصمیم به دلیل مشکلات مالی یا برای جذاب‌تر کردن صورت‌های مالی پیش از عرضه اولیه سهام (IPO) گرفته شده است. تایید می‌کنید؟

 دیجی‌کالا امروز در بهترین شرایط اقتصادی خود قرار دارد و عملکرد مالی آن شفاف و قابل‌رصد است. ما این تصمیم را دقیقاً در شرایطی گرفتیم که شرکت از نظر مالی وضعیت بسیار مطلوبی دارد. موضوع اصلی، افزایش سرعت عمل و هوشمندتر شدن سازمان است. ما متوجه شدیم برخی فعالیت‌ها ارزش افزوده چندانی ندارند، بنابراین ساختار را بازتعریف کردیم تا نسل بعدی دیجی‌کالا چابک‌تر و هوشمندتر باشد.

واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که این تصمیم برای برخی کارکنان دردناک بوده است. چه حمایت‌هایی از آن‌ها شده است؟

بله. برای ما هم این بخش تلخ ماجرا بود و با وجود تمام احترام و علاقه‌ای که  به همکاران سابقمان داریم، مجبور به این تصمیم شدیم. اما برای کاهش تأثیر این تغییر، بسته‌های حمایتی شامل حقوق تا پایان خرداد (و در برخی موارد بیشتر) و کمک برای جذب در شرکت‌های همکار در اکوسیستم فناوری در نظر گرفته‌ایم. همچنین با تیم‌های منابع انسانی سازمان‌های دیگر هماهنگی می‌کنیم تا مسیر شغلی این عزیزان ادامه پیدا کند.

شایعه دیگر این بود که تغییرات صورت گرفته به دلیل فشار همراه اول، بوده است.

خیر. این تصمیم کاملاً مستقل و توسط تیم لیدرشیپ دیجی‌کالا گرفته شده و هیچ ارتباطی با سهامداران، از جمله همراه اول یا سایرین ندارد. مسئولیت استراتژی و عملیات شرکت نوآوران فن آوازه (دیجی‌کالا دات کام) بر عهده من و تیم لیدرشیپ دیجی‌کالاست.

سوال: آیا این روند ادامه خواهد داشت؟

خیر. تاکید می‌کنم که برخلاف تصوری که از قطع همکاری با برخی همکاران وجود دارد و معمولاً در شرایط بحرانی انجام می‌شود، ما این تصمیم را در بهترین شرایط شرکت و برای تحول بلندمدت گرفتیم و قرار نیست به‌صورت مستمر ادامه یابد.

و صحبت پایانی؟

من عمیقاً قدردان تمام همکارانی هستم که از دیجی‌کالا جدا شدند. این تصمیم برای آینده شرکت و تمام ذینفعان، از جمله مشتریان و کارکنان فعلی، ضروری بود که نتایج آن را در ماه‌های آینده خواهیم دید. مطمئنم این تغییرات ساختاری دیجی‌کالا را به سازمانی چابک‌تر و هوشمندتر تبدیل خواهد کرد.

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی