ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

نگاهی به پروژه‌های اینترنت اشیای «انتخاب الکترونیک» در حوزه لوازم‌خانگی

گروه صنعتی انتخاب اینترنت اشیا را وارد لوازم خانگی خود می‌کند.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۷ تیر ۱۴۰۲ | ۱۳:۴۹

گروه صنعتی انتخاب که تولیدکننده لوازم خانگی در ایران است، در نمایشگاه الکامپ اعلام کرد اینترنت اشیا را وارد حوزه لوازم خانگی می‌کند. این شرکت همچنین قصد دارد وارد حوزه تولید لوازم خانگی کوچک هم شود و خط تولید جدیدی از لوازم آشپزخانه برقی و کوچک را تولید و عرضه کند.

گروه انتخاب در نمایشگاه الکامپ شرکت کرده است و در سالن ۶ نمایشگاه بین‌المللی حضور دارد. بازدیدکنندگان در این غرفه می‌توانند با پروژه اینترنت اشیای لوازم خانگی این برند آشنا شوند؛ پروژه‌ای که با نام Smart Boom پیش می‌رود و آن‌طور که کارشناسان گروه انتخاب می‌گویند، صفر تا صد آن توسط تیم‌های ایرانی و در داخل خود کشور صورت گرفته است. درواقع اسمارت بوم یک ماژول است که روی لوازم خانگی این برند تعبیه شده و می‌تواند آن‌ها را به لوازم خانگی هوشمند ارتقا دهد. این ماژول توسط تیم انتخاب ساخته شده است و نصب آن نیز توسط کارشناسان این مرکز صورت می‌گیرد.

اسمارت بوم

کارشناسان گروه انتخاب با پروژه اسمارت بوم به سراغ کنترل و نظارت بر لوازم خانگی این برند از راه دور رفته‌اند. این پروژه دو فاز دارد؛ یکی فاز دیتابرداری از محصولات است که درواقع یک آنالیز و تحلیل روی محصول انجام می‌شود تا نحوه عملکرد آن بهبود بخشیده شود و عمر محصول نیز بیشتر شود. «امیر قاصد»، مدیره پروژه اینترنت اشیای گروه انتخاب، دراین‌باره بیشتر توضیح داد و گفت: «به عنوان مثال، وقتی ایراد از سمت تولید محصول پیش بیاید و تیم تحقیق‌وتوسعه آن را تشخیص دهد، با استفاده از این دیتاها، از راه دور آن محصول مجدد برنامه‌ریزی و به‌اصطلاح ‌Reprogram شده و آن مشکل برطرف می‌شود. در برخی مواقع نیز سیستم کنترل از راه دور هشدار می‌دهد که این مشکل احتمال رخ‌دادن دارد؛ چرا که علائمی در این رابطه دیده شده است. در این حالت بدون آنکه هزینه هنگفتی برای تعمیر وسایل برای کاربر ایجاد شود، می‌توانیم با کمک این سیستم، مشکل آن را برطرف کنیم.»

فاز دوم اسمارت بوم در مورد مبحث «مشتریان» است و گروه انتخاب اپلیکیشنی طراحی کرده است که هم روی تلویزیون و هم روی اندروید و iOS پشتیبانی و استفاده می‌شود. آن‌طور که قاصد می‌گوید، این نرم‌افزار به کاربر اجازه می‌دهد که بتواند از راه دور محصولش را کنترل کند؛ آن‌هم بدون اینکه نیاز باشد در نزدیکی آن باشد.

قاصد دراین‌باره گفت: «به عنوان مثال، ما در یخچال چهار مد تعریف کرده‌ایم که با نصب این اپلیکیشن، می‌توان به‌صورت هوشمند تنظیمات یخچال را تنظیم کرد تا زمانی که کاربران مسافرت هستند یا در خانه حضور ندارند، مواد غذایی خراب نشوند. همچنین مصرف انرژی بهینه را نیز ممکن می‌کند. در لباسشویی نیز بحث شست‌وشوی هوشمند را داریم که می‌توانید برنامه شست‌وشو را به‌طوری تنظیم کنید که لباس داخل خراب نشود و خوب شسته شود و... . برای استفاده از این ویژگی فقط کافیست کاربر جنس لباس را بداند و چند سؤال نیز از کاربر پرسیده می‌شود. سپس هوش مصنوعی دست‌به‌کار می‌شود و لباسشویی با تنظیماتی که به آن داده شده، شروع به کار می‌کند.»

به گفته گروه انتخاب، هزینه نصب این ماژول‌ها در دستگاه‌ها هزینه ناچیزی نسبت به مدل‌های جهانی بوده و قرار است محصولات جدید گروه انتخاب، یعنی محصولاتی که از بعد از شهریورماه ۱۴۰۲ وارد می‌شوند، همگی به‌صورت پیش‌فرض به این ماژول‌ها مجهز باشند. در فاز اولیه شروع این طرح، گروه انتخاب این ماژول‌ها را برای یخچال‌های ساید‌بای‌ساید خود پیاده‌سازی کرده است.

قرار است در آینده ویژگی‌های دیگری نیز به محصولات گروه انتخاب اضافه شود تا هوش مصنوعی را در آن‌ها تقویت کند. به عنوان مثال، مواردی نظیر سنسور و دوربین در دستگاه‌ها قرار می‌گیرند تا همه‌چیز در آن دستگاه دگرگون شود. قاصد این ویژگی‌های جدید را با ذکر مثال کاربرد آن در یخچال توضیح می‌دهد: «براساس گازهایی که میوه‌های داخل آن تولید می‌کنند، تشخیص داده می‌شود که چه نوع میوه‌های در یخچال است و چقدر تاریخ انقضا دارند. قابلیت دوربین نیز به این صورت است که اگر شما یک لیست خرید را به یخچال دهید که موجودی یخچال را لیست کند، لیست بعدی را خود هوش مصنوعی براساس یادگیری ماشینی ارائه می‌دهد و خودش به‌صورت اتوماتیک از فروشگاه‌ها سفارش می‌دهد.»

جذب ایده نخبگان

گروه انتخاب در نمایشگاه الکامپ به‌دنبال جذب نخبگان نیز بوده و این استراتژی را پیش‌تر در قالب وب‌سایت Opensnowa.com نیز پیش گرفته بود. در پروژه اپن اسنوا افراد می‌توانند ایده‌های خود را ثبت کنند تا پس از بررسی توسط کارشناسان این برند، مورد حمایت قرار بگیرد. درحال‌حاضر بیش از ۱۸۰۰ ایده توسط مردم ثبت شده که ۲۶ مورد از این ایده‌ها درحال اجراست و برخی از آن‌ها به مرحله ثبت اختراع هم رسیده. گروه انتخاب با این پروژه به‌نوعی بحث شتابدهی را برای ایده تمامی نخبگان پیش گرفته است.

گروه انتخاب یک مرکز نوآوری به اسم اسنواتک در دانشگاه اصفهان ایجاد کرده که در آن چندین نخبه را گرد هم آورده و در پروژه‌های مختلفی، آن‌ها را حمایت می‌کند. آن‌طور که مدیران این گروه می‌گویند، مرکز بعدی گروه انتخاب دانشگاه صنعتی شریف است و قرار است مرکز نوآوری بعدی در این مرکز دانشگاهی افتتاح شود. همچنین دانشگاه امیر کبیر نیز خواستار راه‌اندازی این مرکز شده و به‌نظر می‌رسد رابطه گروه انتخاب با نخبگان دانشجویی قرار است بیش‌تر از پیش صورت بگیرد.

گروه انتخاب الکترونیک در حوزه اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، سرمایه‌گذاری زیرساختی خود را ‌شروع کرده و برنامه‌ها و اقداماتی را آغاز کرده است، اما این مسیر در صنعت لوازم خانگی ایران، راه فراوان و جای رشد و توسعه زیادی دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی