ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: حمله به سامانه سوخت مثل یک پرونده جنایی به‌شدت پیچیده است

جلالی بر لزوم نوسازی و به‌روزرسانی سامانه سوخت تأکید کرد.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲ دی ۱۴۰۲ | ۱۳:۲۵

رئیس سازمان پدافند غیرعامل، حمله به سامانه سوخت را به یک پرونده جنایی به‌شدت پیچیده تشبیه کرد. به گفته وی، در این سامانه که متشکل از چندین سامانه دیگر است، در شبکه پرداخت آسیب‌پذیری وجود داشته است.

«غلامرضا جلالی»، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، در هفتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل، حمله انجام‌شده به پمپ‌بنزین‌ها را همچون یک پرونده جنایی به‌شدت پیچیده دانست و گفت:

«منشأ تهدید شناسایی شده است که یک تهدید مدرن از جنس APT محسوب می‌شود و اکنون درحال بررسی است. سامانه سوخت متشکل از چندین سامانه کنترل سیستم توزیع، پرداخت مالی و برنامه‌ریزی فروش است. در شبکه سوخت آسیب‌پذیری جدی مشاهده نشد، در شبکه برنامه‌ریزی نیز چنین موردی را شاهد بودیم، اما در یکی از شبکه‌های دریافت و پرداخت آسیب‌پذیری وجود داشت که درحال پیگیری امنیتی است.»

او با اشاره به اینکه درحال‌حاضر در مرحله امن‌سازی اضطراری هستند، گفت: «پس از رفع اشکالات، سامانه به حالت اولیه بازمی‌گردد که درخصوص بخش عمده‌ای از آن، این اقدام انجام شده است.»

جلالی با اشاره به اینکه سامانه سوخت یک سامانه قدیمی است، تأکید کرد که باید نوسازی و به‌روزرسانی آن در دستور کار قرار گیرد:

«سامانه سوخت یک سامانه قدیمی است و طبیعتاً بخش‌های ارتباطی، سامانه‌های پردازشی، اتصال به سامانه‌های دریافت و پرداخت، سامانه‌های صنعتی، جایگاه‌ها و سامانه‌های برنامه‌ریزی باید از ارتباط امن‌تر و دقیق‌تر برخوردار باشند که در اقدامات بعدی این موضوع را پیگیری و دنبال می‌کنیم.»

به گفته وی، ابهاماتی درخصوص حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت مطرح بود که آیا اتفاق اخیر اختلال داخلی است یا حمله: «هنگام حمله دو عنصر برای تجزیه‌وتحلیل وجود دارد؛ نخست پیدایش شواهد و قرائن حمله که لاگ‌های مربوط به آن باید استخراج، بررسی و تحلیل شود تا مسیر حمله کشف گردد. راه‌حل دوم تجزیه‌وتحلیل اطلاعاتی است که می‌توانیم متوجه شویم که چه‌کسی عامل و باعث حمله بوده است. طبیعتاً در حین حمله می‌توانیم متصل بودن یا نبودن آن به دشمن را حدس بزنیم، اما برای بررسی دقیق‌تر آن باید صبر کنیم تا مطالعات مربوط به آن انجام و با تشخیص اعلام شود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۳ دی ۱۴۰۲

    از حمله عظیم سایبری به اسرائیل هم بگو

مطالب پیشنهادی