«فناپ» طی ۵ سال، ۱۰۰ هزار توسعهدهنده هوش مصنوعی آموزش میدهد
هلدینگ فناپ طبق توافق با معاونت علمی، در ۵ سال آینده، یکصد هزار توسعهدهنده را در حوزههای مختلف مرتبط با هوش مصنوعی آموزش میدهد.
با امضای موافقتنامه همکاری بین معاونت علمی ریاستجمهوری و هلدینگ فناپ، زمینه استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی با امکان جذب اعتبار مالیاتی فراهم شد.
در مراسم انعقاد این موافقتنامه که روز شنبه با حضور «روحالله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و «شهاب جوانمردی»، مدیرعامل هلدینگ فناپ برگزار شد، همکاری در زمینههای سرمایهگذاری، فناوری و کارآفرینی برای افزایش ظرفیت فناورانه و حل چالشهای تولید و خدمات در حوزه داده و هوش مصنوعی مورد تأکید قرار گرفت. توسعه زیستبوم داده و هوش مصنوعی و پاسخگویی به نیازهای اساسی کشور از طریق این فناوری عمده هدفی است که در قالب این موافقتنامه دنبال خواهد شد.
براساس این موافقتنامه، موضوعاتی همچون زیرساختهای رایانش ابری، ایجاد و بهینهسازی زیرساختهای پردازش و ذخیرهسازی داده در مقیاس بزرگ، افزایش قابلیت دسترسی و کارایی سیستمهای مبتنی بر ابر، ایجاد پلتفرمهای مدیریت داده برای تجمیع، تحلیل و بهاشتراکگذاری دادهها، تسهیل در تصمیمگیریهای مبتنی بر داده، افزایش دسترسی و فهم عمومی نسبت به هوش مصنوعی، برگزاری برنامههای آموزشی، کارگاهها و رویدادهای ترویجی، توانمندسازی نیروی کار، ارائه برنامههای آموزشی و توسعه مهارتهای مرتبط با هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات، اجرای پروژهها و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع کلیدی بهویژه صنایع مالی، معدنی، انرژی و حملونقل، افزایش بهرهوری و نوآوری، امنیت سایبری و مبارزه با فساد و رونق کسبوکارهای نوپا در دستور کار قرار دارد.
در راستای این موافقتنامه، استفاده از اعتبار مالیاتی گروه شرکتهای فناپ و سایر شرکتهای گروه مالی پاسارگاد با همکاری معاونت علمی حداقل به میزان سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است و از ظرفیت اعتبار مالیاتی شرکت فناپ مطابق با دستورالعمل اجرایی بند «ت» ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان تا سقف سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان بهرهبرداری خواهد شد.
این شرکت خصوصی در قالب این موافقتنامه، ضمن ایجاد و توسعه زیرساخت رایانش ابری بهمنظور ارائه بستر محاسباتی مقیاسپذیر و امن برای پردازش کلانداده و پشتیبانی از برنامهها و خدمات هوش مصنوعی، زمینه را برای ارائه طیف متنوعی از خدمات پردازش ابری با قیمتی مقرونبهصرفه برای تسهیل پیادهسازی و استقرار روشهای نوین یادگیری ماشین فراهم میکند.
همچنین ضمن ایجاد بستر تجاریسازی هوش مصنوعی در صنایع کلیدی ازجمله تحلیل پیشبینیکننده و تصمیمگیری، خودکارسازی فرایندها برای کاهش هزینهها، رباتیک صنعتی و خدماتی، چتباتهای هوشمند و سیستمهای توصیهکننده، استخراج دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی و... زمینه را برای ارتقای آگاهی یک میلیون نفر از مفاهیم و فرصتهای شغلی در اقتصاد دیجیتال تا پنج سال آینده، ارائه آموزشهای لازم به ۴۰۰ هزار نفر درزمینه مهارتهای مقدماتی موردنیاز در اقتصاد دیجیتال و همچنین ۱۲۰ هزار نفر در زمینههای تخصصیتر مانند هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا فراهم خواهد کرد.
آموزش نیروهای هوش مصنوعی؛ اولویت فناپ
«کیوان جامهبزرگ»، معاون توسعه راهبردی فناپ، درباره توافقنامه مذکور به دیجیاتو گفت: «براساس آنچه روی داد، توافقی درزمینه همکاری فناپ و معاونت علمی مبنی بر جذب اعتبار مالیاتی شرکتهای گروه مالی پاسارگاد و سایر سرمایهگذاران علاقهمند به فعالیت در حوزه هوش مصنوعی انجام شد.»
او افزود: «ما اعلام آمادگی کردهایم که در قالب جذب منابع مالیاتی شرکتها از محل قانون جهش تولید دانشبنیان درزمینه توسعه هوش مصنوعی استفاده کنیم. البته معاونت علمی پیش از فناپ، با تعدادی از شرکتهای بزرگ چنین تفاهمهایی داشته و پس از این نیز خواهد داشت.»
جامهبزرگ گفت: «در سرفصلهایی مثل صنعت ۴.۰، کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع و آموزش نیروی انسانی موردنیاز اقتصاد دیجیتال، بهویژه هوش مصنوعی آمادگی فعالیت داریم و حاضریم منابع را به این حوزهها اختصاص دهیم.»
معاون توسعه راهبردی فناپ در توضیح فرایند مورد توافق گفت: «براساس ضوابط معاونت علمی، اگر شرکتهای بزرگ صنعتی و بازرگانی در پروژههای دانشبنیان سرمایهگذاری کنند، معادل سرمایهگذاری صورتگرفته، اعتبار مالیاتی دریافت میکنند که فناپ میتواند محل جذب این اعتبارات باشد.»
به گفته جامهبزرگ، فناپ مستقل از منابع اعتبار مالیاتی، سرمایهگذاری در حوزه آموزش هوش مصنوعی را اولویت خود میداند و معتقد است که کشور به حداقل یکصد هزار توسعهدهنده هوش مصنوعی در حوزههای مختلف ازجمله فنی، منابع انسانی و مدیریت نیازمند است.
او گفت: «ما علاوه بر توسعهدهنده فنی، به وکیل، اقتصاددان و موارد دیگر نیز در هوش مصنوعی نیاز داریم و برنامهریزی کردهایم که در ۵ سال آینده، یکصد هزار توسعهدهنده را در حوزههای مختلف مرتبط با هوش مصنوعی آموزش دهیم. از معاونت علمی هم خواستهایم که درصورت وجود امکانات، از علاقهمندان به فراگیری و آموزش در این زمینه حمایت کند.»
جامهبزرگ در مورد ظرفیت پذیرش و آموزش یکصد هزار نفر در حوزه هوش مصنوعی افزود: «ما در آذرماه امسال، دور اول جذب آموزشپذیر را بهصورت پایلوت در قالب «کمپس آموزشی فناپ» با تبلیغات محدود و با همکاری سایر فعالان اکوسیستم ازجمله پلتفرمها و مؤسسات آموزشی برگزار کردیم که سه هزار نفر متقاضی وجود داشت. این تعداد متقاضی نشان میدهد که تمایل زیادی برای آموزش در این زمینه وجود دارد و عدد یکصد هزار نفر در ۵ سال، هدفگذاری معقولی است.»
جامهبزرگ در مورد پروژههای اولویتدار فناپ و معاونت علمی در حوزه هوش مصنوعی نیز گفت: «مهمترین بحث برای هر دو طرف، بحث آموزش است. سرمایهگذاری خطرپذیر روی استارتاپهای هوش مصنوعی و نفوذ هوش مصنوعی در صنایع بزرگ مانند صنایع معدنی، مالی، انرژی و سلامت نیز بهعنوان اولویت مطرح است.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.