ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: 15 درصد از حملات سایبری سال گذشته علیه ایران مبتنی بر هوش مصنوعی بود

جلالی مدعی است ایران در سال گذشته بزرگترین آوردگاه جنگ سایبری در دنیا بود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۱

رئیس سازمان پدافندغیرعامل اعلام کرد ایران در سال گذشته بزرگترین آوردگاه جنگ سایبری در دنیا بود. جلالی مدعی است 15 درصد از این حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی بوده است.

«غلامرضا جلالی» در حاشیه همایش «پدافند سایبری و اقدامات مَصون سازی از منظر راهبردی و فنی» در مشهد گفت:

«ایران در سال گذشته بزرگترین آوردگاه جنگ سایبری در دنیا بود و مدل‌های مختلفی از جنگ سایبری علیه ما اتفاق افتاد. در مدت یاد شده با توجه به قابلیت فناوری‌های جدید در ترکیب آنها با یکدیگر، شاهد جنگ ترکیبی با محوریت جنگ سایبری علیه کشورمان بودیم. این جنگ ترکیبی در حوزه رسانه، شبکه‌های اجتماعی و حمله به زیرساخت‌های مختلف کشور روی داد.»

او مدعی شد 15 درصد از حملات سایبری علیه ایران مبتنی بر هوش مصنوعی بوده است: «تحولات فضای سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی توسعه پیدا کرده است و از طرفی در بخشی از تهدیدات علیه ما از قابلیت هوش مصنوعی بهره برده شده است.»

به گفته وی 80 درصد حملات یاد شده مربوط به آسیب‌هایی کشف شده بود، یعنی آسیب‌هایی که مشخص و شناخته شده و راهکار مقابله با آن نیز معلوم بوده است:

«تجزیه و تحلیلی که در خصوص حوادث و حملات سایبری در سال گذشته داشتیم نشان داد این حملات در حوزه‌های آسیب‌پذیری‌های متداول، جاری و شناخته شده در بخش خدمت رسانی به مردم، حفره‌های پنهان آسیب پذیری و ابزارهای کاشتنی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در بخش های فناور کشور بوده است.»

جلالی امن‌سازی اضطراری را اولویت سازمان پدافند غیرعامل عنوان کرد و گفت: «اجرای برنامه امن‌سازی برای این است که از آسیب‌ها و حملات ساده، دم‌دستی و قابل پیشگیری جلوگیری کنیم. برنامه ای تحت عنوان «امن سازی اضطراری» تهیه کرده‌ایم و خراسان رضوی را که سابقه حملات سایبری نیز داشته به همراه استان آذربایجان شرقی به عنوان نمونه اجرای این طرح انتخاب کرده و تمهیدات اولیه اجرای طرح را در این دو مکان انجام داده‌ایم.»

وی تأکید کرد همه فعالیت خود در سال 1402 را در قالب مصون سازی، کشف و شناسایی تهدیدها، ایمن سازی و دیگر اقدامات با استفاده از هوش مصنوعی دنبال می‌کنند: «برنامه داریم همه سامانه‌های موجود را برای استفاده از هوش مصنوعی به روز رسانی کنیم و در گام نخست تمام اقدامات حوزه شناسایی، امن سازی و ارزیابی امنیت را تا آخر سال مبتنی بر هوش مصنوعی اجرا می‌کنیم.»

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها رو دوست دارم و سفیر افتخاری شله مشهدی‌ام.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
مطالب پیشنهادی