
کارگاه ساخت چتبات ساده با LangChain برگزار شد
ایجاد جمع ۵ هزار نفره در حوزه هوش مصنوعی ایران

جایزه سالانه هوش مصنوعی ایران (iAAA) کارگاه رایگان و تخصصی با عنوان «ساخت چتبات ساده با LangChain» را در دانشکده مهندسی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار کرد.
به گزارش دیجیاتو، «کریم عباسزاده»، رئیس دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پیش از آغاز کارگاه گفت: «تکنولوژی توانست مسیر پیشرفت قدمبهقدم را طی کند بهویژه در رشته برق که از لامپ به ترانزیستور و حالا از اینترنت و تکنولوژیهای امروزی به هوشمصنوعی رسیده است.»
در ادامه برنامه، رئیس سومین دوره iAAA نیز گفت: «iAAA را ۲ سال پیش ذیل طرح ملی نخبگان شروع کردیم و تاکنون ۲ دوره آن برگزار شده است. در این مدت ۲ هزار نفر در کشور آموزش داده شدهاند. مسئله سال اول ما در حوزه تصاویر دندانپزشکی OPG بود. در دور دوم هم موضوع تشخیص مغز طبیعی از غیرطبیعی بود.»
«جلیل عسکری» با بیان اینکه تشکیل شورای سیاستگذاری از اتفاقات مهمی است که توانستیم رقم بزنیم، افزود: «معاون وزیر علوم، رئیس پژوهشگاه شورای عالی فضای مجازی و دیگر اساتید از اعضای این شورا هستند که احتمالا ما را در مسیر و هدفمان کمک خواهند کرد.»
او با اشاره به نهایی شدن طرحی با همکاری موسسه محک، اضافه کرد: «در تابستان مسائل یکییکی معرفی و اعلام میشود. با این توضیح که امسال بهجای یک مسئله پنج مسئله داریم دلیل آن هم این است که ما امسال توانستیم پلتفرمی را راهاندازی کنیم که داخل آن مسابقه هوشمصنوعی برگزار میشود درحالی که سال گذشته چنین چیزی امکانپذیر نبود.»

عسکری اقدام دیگر را اضافه کردن بخش بینالملل به مسابقه اعلام کرد و گفت: «مایلیم بخش آموزش را هم با زیرنویس انگلیسی اضافه کنیم تا افراد از کشورهای اطراف هم بتوانند شرکت کنند.»
او با اشاره به برگزاری رویداد در ۱۰ استان کشور، افزود: «این برنامهها شامل ارائه مواردی همچون مهارت نرم، تیمسازی و انتقال تجربه بوده است. با افرادی که سابقه کار در شرکتهای بزرگ مثل مایکروسافت و اپل دارند نیز ارتباط برقرار کردیم تا اعضا بتوانند از تجربه آنها استفاده کنند؛ اینکه آنجا درحال انجام چه کارهایی هستند و چه کارهایی احتمالا ترند است.»
رئیس سومین دوره iAAA اظهارامیدواری کرد: «بتوانیم جمع خوبی را در حوزه هوش مصنوعی کشور ایجاد کنیم. هدف ما در سال ۱۴۰۴ ساختن جمع حداقل ۵ هزار نفره با حضور افراد از استانهای مختلف است.»

در ادامه برنامه، کارگاه ساخت چتبات ساده با LangChain برگزار شد که مدرس آن سپهر اکبرزاده، مهندس ارشد هوشمصنوعی و مدرس دانشگاه بود. حاضران در این کارگاه پروژهمحور، با LangChain و مدلهای زبانی مثل GPT آشنا شدند و قدمبهقدم یک چتبات هوشمند ساختند.
طبق اعلام برگزارکنندگان، نمونه طراحی شده در کارگاه، قابلیت پاسخگویی به سوالات و مشاوره پزشکی و تنظیم لحن صحبت و پاسخدهی به سوالات روزمره را داشت. این برنامه همچنین فرصتی برای یادگیری عملی و شبکهسازی با علاقهمندان به هوشمصنوعی بود.
«استیم» پایانبخش این برنامه بود؛ افراد با حضور اعضای این گروه با یگدیگر آشنا شدند تا بتوانند برای فعالیتهای خود شبکهسازی کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.