ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نامه انجمن صنفی کارفرمایی کسب و کارهای اینترنتی
فناوری ایران

نامه انجمن کسب‌وکارهای اینترنتی به پزشکیان: اکوسیستم استارتاپی را از مرگ نجات بدهید

انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی شهر تهران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور منتخب، خواستار توجه به اکوسیستم استارتاپی شد.

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۱۸ تیر ۱۴۰۳ | ۱۷:۵۸

انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاه‌های اینترنتی شهر تهران (کسب‌وکارهای اینترنتی) در نامه‌ای سرگشاده خطاب به «مسعود پزشکیان»، رئیس‌جمهور منتخب، با برشمردن مشکلاتی همچون وضعیت اسف‌بار اینترنت، نبود قانون‌گذاری مؤثر و دیدگاه سنتی نظام مالیاتی کشور، خواستار توجه به اکوسیستم استارتاپی شد.

به گزارش دیجیاتو، این انجمن صنفی در نامه خود با بیان جمله «اکوسیستم استارتاپی و کسب‌وکارهای اینترنتی کشور مُرد از بس که جان نداشت!» برگرفته از فیلم «مادر» ساخته «علی حاتمی»، عنوان کرده به‌عنوان اولین تشکل صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی و استارتاپی، لازم دیده «به‌عنوان نماینده بخشی از اقتصاد دیجیتال کشور» مهم‌ترین دغدغه‌ها و نیازهای امروز اکوسیستم استارتاپی کشور را با رئیس‌جمهور منتخب در میان بگذارد.

بنا به نوشته این انجمن، نخستین مشکل اکوسیستم استارتاپی ایران اینترنت است. در این نامه آمده است، اینترنت کشور «کند، فاقد کیفیت لازم، دارای محدودیت‌های بسیار و شامل فیلترینگ گسترده» است. انجمن صنفی کارفرمایی کسب‌وکارهای اینترنتی برخورداری از اینترنت با کیفیت، سریع و آزاد را حق هر ایرانی و هر کسب‌وکار ایرانی دانسته و از رئیس‌جمهور منتخب خواسته «برای تحقق این حق مسلّم» بکوشد.

در ادامه این نامه، با اشاره به اینکه «قانون‌گذاری مؤثر، به‌روز و شفاف فراهم‌کننده فرصت‌های برابر برای رقابت عادلانه میان کسب‌وکارها» است، خطاب به پزشکیان نوشته شده: «تفکر امنیتی حاکم بر کشور باعث شده است روند فعلی قانون‌گذاری در زمینه‌های فناورانه و جدید به‌شدت محافظه‌کارانه، همراه با بی‌اعتمادی به بخش خصوصی و در خدمت تولید رانت و انحصار باشد. امری که درنهایت، برای اقتصاد دیجیتال کشور هم عمیقاً مخرب است هم منجر به ارائه خدمات نامناسب، بی‌کیفیت و گران برای کاربران ایرانی می‌شود.»

مشکل دیگری که این انجمن مطرح کرده است «دیدگاه سنتی و قوانین قدیمی حاکم بر ساختار مالیاتی کشور است.»

انجمن مذکور با تأکید بر اینکه «نظام مالیاتی شفاف و عادلانه که مدل‌های درآمدی نو را بشناسد و بتواند مطابق با تغییرات فناورانه حرکت کند، برای اکوسیستم استارتاپی کشور ضرورتی فوری است.» در نامه خود خطاب به پزشکیان آورده است: «نظام مالیاتی کشور هنوز نتوانسته است خودش را با واقعیت‌های جدید مربوط به کسب‌وکارهای اینترنتی تطبیق دهد. دیدگاه سنتی و قوانین قدیمی حاکم بر ساختار مالیاتی کشور منجر به تعیین مالیات‌های سنگین، ناعادلانه و سلیقه‌ای برای کسب‌وکارهای جدید و نوآورانه شده است. امری که نه‌تنها باعث تهدید ورشکست‌ شدن تعدادی از کسب‌و‌کارهای اینترنتی شده، بلکه منجر به ناامیدی صاحبان ‌کسب‌و‌کارهای اینترنتی و رسیدن موج جدید مهاجرت از نیروی متخصص به کارآفرینان و کوفاندرهای استارتاپی شده است.»

انجمن صنفی کارفرمایی کسب‌وکارهای اینترنتی البته تأکید کرده «این سه مشکل تنها بخش کوچکی از فهرست بلندبالای موانع و مشکلات کسب‌و‌کارهای اینترنتی و استارتاپ‌های کشور است.» در این نامه، مشکلات دیگری همچون «بحران مهاجرت بی‌رویه منابع انسانی متخصص، نظام بیمه‌ای ناکارآمد و غیرشفاف، تحریم‌های ظالمانه، ورود نهادهای غیرمتخصص به حوزه کسب‌و‌کارهای اینترنتی و تورم افسارگسیخته» را بخشی دیگر از فهرست مشکلات برشمرده و خواهان بررسی، چاره‌جویی و تلاش برای حل مسائلی ازجمله سرعت و کیفیت اینترنت، قانون‌گذاری مناسب و بهبود وضعیت مالیاتی کسب‌وکارهای اینترنتی از مسعود پزشکیان شده است. 

در این نامه، خطاب به رئیس‌جمهور دولت چهاردهم آمده است: «بااینکه می‌دانیم شما و دولت چهاردهم که درحال تشکیل آن هستید، اختیارات تام و تمام و ابزارهای کافی برای حل این مشکلات را در اختیار ندارید، انتظار داریم برای رفع آن‌ها به قدر وسع، بکوشید.»

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • مهدی
    مهدی | ۱۹ تیر ۱۴۰۳

    به نظرم جلو چشم ارباب نباشین بهتره 😊
    به همین وضعیت هم رضایت بدید تا بدتر از این نشه دیگه

مطالب پیشنهادی