ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

ماهواره مخابراتی «ناوک» سال آینده به فضا پرتاب می‌شود

این ماهواره با هدف تقویت ارتباطات مخابراتی در ارتفاع بالا طراحی شده است.

آرش بوالحسنی
نوشته شده توسط آرش بوالحسنی | ۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۱۸:۲۶

«حسن سالاریه»، رئیس سازمان فضایی ایران، در نشست خبری اخیر گفت در دهه فجر امسال از 3 ماهواره بومی جدید رونمایی خواهد شد. یکی از آنها ماهواره مخابراتی ناوک است که پرتاب آن برای سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

به گفته سالاریه، در دهه فجر امسال، شاهد رونمایی از نمونه ارتقایافته ماهواره «پارس ۱» خواهیم بود که براساس تجربیات به‌دست‌آمده از ماهواره قبلی، بهبودهای قابل‌توجهی داشته است. همچنین ماهواره «پارس ۲» با دقت تصویربرداری بسیار بالاتر در طیف رنگی (۸ متر) و سیاه و سفید (۴ متر) رونمایی خواهد شد. علاوه‌بر‌این، ماهواره مخابراتی «ناوک» نیز در این مراسم رونمایی خواهد شد. این ماهواره با هدف تقویت ارتباطات مخابراتی در ارتفاع بالا طراحی شده و در مداری بیضوی کشیده قرار می‌گیرد.

سالاریه دراین‌باره گفت: «ناوک ماهواره‌ای مخابراتی با قابلیت تست ارتباطات در مدار بیضوی کشیده است که برای اولین بار در چنین مداری قرار خواهد گرفت. این ماهواره در دهه فجر رونمایی خواهد شد و پرتاب آن برای سال آینده برنامه‌ریزی شده است.»

رئیس سازمان فضایی ایران در این نشست درباره دستاوردهای صنعت فضایی کشور در سال جاری نیز صحبت کرد و گفت: «پرتاب سوم ماهواره‌بر قائم ۱۰۰ با سوخت جامد و موفقیت‌ آن نشان از تثبیت فناوری پرتاب در کشور دارد. این ماهواره‌بر توانایی حمل محموله‌هایی تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار پایین زمین (LEO) را دارد؛ یعنی افزایش قابل‌توجه توانمندی‌های فضایی ایران.»

او همچنین به موفقیت‌های ماهواره چمران ۱ اشاره کرد و افزود: «ماهواره چمران ۱ تمامی مأموریت‌های محوله ازجمله مانورهای پیچیده مداری را با موفقیت انجام داده است. این دستاورد نشان از بلوغ فناوری ساخت ماهواره در کشور دارد.»

سالاریه در ادامه به رویداد دیگری اشاره کرد و گفت: «اولین بار است که در کشور، 2 ماهواره کوثر و هدهد که در بخش خصوصی طراحی و ساخته شده بودند، با موفقیت به مدار زمین پرتاب شدند. این رویداد نقطه عطفی در مشارکت بخش خصوصی در صنعت فضایی ایران است و نشان از توانمندی بالای شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی دارد.»

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره کوثر ماهواره‌ای سنجشی است و ماهواره هدهد در حوزه اینترنت اشیا فعالیت می‌کند، افزود: «عملکرد این 2 ماهواره در مدار کاملاً تثبیت شده است و این نشان از کیفیت بالای ساخت و طراحی آنها دارد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی