ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس: فقط مقرره‌گذاری در حوزه رمزپول برعهده بانک مرکزی است

آنطور که درنامه توانگر آمده است، رمزارزها و رمزدارایی‌ها از حوزه رمزپول جدا بوده و تحت نظارت بانک مرکزی نخواهند بود.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۵ آذر ۱۴۰۲ | ۱۷:۴۵

ابلاغ قانون جدید بانک مرکزی و اشاره به رمزپول، ابهاماتی را برای فعالین حوزه فین‌تک به همراه داشت. حال در پی نامه‌نگاری انجمن فین‌تک، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در این باره ابهام‌زدایی و تأکید کرد طبق این قانون، بانک مرکزی تنها مقرره‌گذاری در حوزه رمزپول را برعهده دارد و این حوزه از موضوع رمزارزها جداست.

انجمن فین‌تک روز گذشته با ارسال نامه‌ای به «مجتبی توانگر»، رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس خواهان ابهام زدایی درباره کلمه «رمزپول» در قانون جدید بانک مرکزی شد. حال توانگر با ارسال نامه‌ای خطاب به رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نسبت به آن شفاف‌سازی کرد.

به گفته وی تصمیم مجلس بر آن بود تا فقط مقرره‌گذاری رمزپول‌ها (به عنوان یکی از گروه‌های رمزارزها) را به بانک مرکزی که تنظیم‌گر پولی- بانکی در کشور است محول کند: «از این رو با دقت نظر نسبت به تنوع ماهیت رمزارزها تمامی احکام مربوط به رمزارزها را از مصوبه حذف شد.»

توانگر در ادامه به تعریف رمزپول اشاره کرد و نوشت که آن دسته از رمزارزها که رکن اساسی ماهیت آن‌ها «پول» است مورد توجه قرار می‌گیرند؛ چراکه رمزارزها یا به اصطلاح دقیق‌تر رمزدارایی‌ها انواع مختلفی از موجودیت‌های دیجیتالی هستند که ماهیت‌های متفاوتی دارند:

«با توجه به ساختار نظام حقوقی کشور، تنظیم‌گری هر گروه از آنها باید برعهده نهاد تخصصی مربوط به آن باشد و قانون مربوط به آن نیازمند دقت فراوان است. از همین جهت کلیات طرح ساماندهی و توسعه رمزدارایی‌ها که همین هفته در کمیسیون اقتصادی به تصویب رسید با هدف توجه ویژه به همین دغدغه به تعیین نقش نهادهای تنظیم‌گر تخصصی و مرتبط در بخش‌های مختلف مربوط به رمزدارایی‌ها پرداخته است.»

او تأکید کرد تعریف رمزپول به طور شفاف حیطه مقرره‌گذاری بانک مرکزی را تعیین کرده است و مقرره‌گذاری یا تنظیم‌گری رمزارزها به بانک مرکزی واگذار نشده است: «طرح در دست بررسی کمیسیون که کلیات آن به تصویب رسیده‌است موید دیگری‌ است بر اینکه نگاه ما توجه به تنوع ماهیت‌های این نوع از دارایی‌هاست و اعطای صلاحیت تنظیم‌گری و مقرره‌گذاری به یک نهاد حتی امر صحیحی نیز در نظام قانون‌گذاری ما نخواهد بود.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۱۶ آذر ۱۴۰۲

    انشالله که اجرا نمیشه! لعنت به همه کسانی که دوست دارند سند ۲۰۳۰ اجرا شود

مطالب پیشنهادی