غلبه بر چالشهای مدیریت تیم نرمافزاری
مدیریت تیم نرم افزاری چالشهای متعددی دارد.
سلب مسئولیت: دیجیاتو صرفا نمایشدهنده این متن تبلیغاتی است و تحریریه مسئولیتی درباره محتوای آن ندارد.
مدیریت تیم نرم افزاری بهطور طبیعی کاری دشوار است و اگر رویکرد مدیریتی نیز نادرست باشد، چالشها چندبرابر میشوند. از جمله این چالشها میتوان به سوءتفاهمهای ایجاد شده بین اعضای تیم و مشتریان، تخصیص نادرست منابع، مشکلات ارتباطی بین اعضای تیم و حتی تفاوت سنی بین اعضا اشاره کرد. با این حال نکاتی وجود دارند که در صورت آشنایی با آنها میتوانید این چالشها را برطرف کنید. در این مطلب از میزیتو برخی از راهکارهای مهم برای مدیریت تیم نرم افزاری را به شما معرفی میکنیم.
تعریف واضح اهداف و انتظارات برای تیم توسعه نرمافزار
معمولا اعضای تیمهای توسعه نرمافزار با مراحل کلی کار خود آشنایی دارند. با این حال وقتی پروژه پیچیده باشد و یا افراد در حال کار بر روی چندین پروژه باشند، موارد سردرگمی افزایش مییابد. برای رفع این مشکل، مدیران باید اهداف پروژهها را با دقت و با وضوح بالا تعیین کنند.
یکی از دلایل رویکرد مدیریت پروژه چابک در مدیریت تیم نرم افزاری نیز افزایش وضوح اهداف و برنامهریزی بهینه است. بههمین دلیل بر اساس آمارها در حدود 86 درصد از تیمهای توسعه نرمافزار این رویکرد استفاده میکنند. ساختار تکرارپذیر و چرخهای در متدولوژی چابک، باعث تمرکز اعضای تیم روی اهداف افزایشی میشود. برای مثال هر دو هفته یکبار، اهداف جدید در این روش، تعیین میشوند.
درک تخصص و مهارتهای اعضای تیم برای مدیریت بهینه تیم نرم افزاری
هر یک از اعضای تیمهای توسعه نرمافزار دارای مجموعهای از مهارتها و تخصصها هستند و حتی موارد همپوشانی مهارتها نیز وجود دارد. ممکن است شما بهعنوان مدیر تیم توسعه، یک متخصص نرمافزار نباشید؛ با این حال باید بیاموزید که هر کدام از اعضای تیم برای مثال در کدام زبان برنامهنویسی تسلط بیشتری دارند و یا تجربه آنها در انجام کدام وظیفه بیشتر است. این شناخت به شما در توزیع وظایف بین اعضای تیم کمک میکند.
موفقیت در این اقدام نیز دارای این مزایا است:
- انجام وظایف در زمان کوتاهتر و با دقت بالاتر
- بهبود روحیه اعضای تیم با کسب پیروزیهای بیشتر و سریعتر
- بهبود فرهنگ همکاری
انتخاب بهترین رویکرد مدیریت پروژه؛ مهمترین نکته در مدیریت تیم نرم افزاری
مدیریت پروژه نرمافزاری دارای متدهای فراوانی است که هر کدام دارای مزایا و چالشهایی هستند. همچنین باید آنها را متناسب با معیارهایی مانند محدودیتهای پروژه، تعداد پروژههای همزمان و میزان تجربه اعضای تیم در آن متد انتخاب کرد.
دو رویکرد رایج در این زمینه، رویکردهای چابک و آبشار هستند. متد آبشار، متدی خطی است که در آن، کارها از بالا به پایین در ساختاری آبشاری سازماندهی میشوند. بنابراین در این روش شما بهخوبی میدانید کارها از کجا شروع شده و به کجا ختم میشوند. با این حال رویکرد آبشار، رویکردی با کمترین میزان انعطافپذیری است. بنابراین این رویکرد برای مواقعی که پروژه دارای محدودیتهای در حال تغییر باشد، مناسب نیست.
در مواقعی محدودیتهای زمان و نیازهای مشتری و پروژه بهطور دائم در حال تغییر هستند باید از رویکرد چابک استفاده کنید. در این رویکرد، پروژه به بخشهای کوچکتر تقسیم میشود و در عین حال هر بخش نیز برای بهبود تکرارپذیر است. این بخشها اسپرینت نامیده میشوند.
انتخاب بهترین پلتفرم برای مدیریت تیم نرم افزاری
پلتفرمهای مدیریت پروژه مانند میزیتو همکاری موثر و ارتباطات بهینه و شفاف را فراهم میکنند. این ویژگی باعث میشود همه اعضای تیم با وجود وظایف مجزا به سمت اهداف مشترک حرکت کنند. برای مثال بسیاری از این پلتفرمها دارای ابزارهای نموداری یا ابزارهایی مانند گانت چارت هستند که نمایشی بصری از تمامی کارها و پروژه را ارائه میدهند.
مزایای متنوع این نرمافزار باعث افزایش بهرهوری میشود. همچنین اعضای تیمها و مدیران در هر زمان میدانند که چه کارهایی در کدام بازه زمانی انجام شدهاند، چه کارهایی هنوز در حال انجام هستند، چه کسانی مسئول کدام کارها میباشند و چه کارهایی نیز انجام نشدهاند.
امکانات میزیتو برای مدیریت تیم نرم افزاری
میزیتو برترین پلتفرم مدیریت پروژه در ایران است. این پلتفرم کار تیمی را برای شرکتهای توسعه نرمافزار آسان میکند و اعضای تیم میتوانند ارتباطات و همکاری موثرتری با استفاده از آن داشته باشند. برای مثال ابزارهای میزیتو مدیریت فایل و اسناد پروژه را آسان میکنند. همچنین با استفاده از آن میتوانید هر نوع فایل در انواع تصویری، صوتی، ویدئویی، متنی، پی دی اف و... را برای یکدیگر ارسال کنید.
میزیتو دارای فضای ذخیرهسازی ابری است و نیاز سازمان به خرید تجهیزات سرور و... را برطرف میکند. از سوی دیگر میزیتو از رویکردهای مدیریت پروژه اجایل یا چابک پشتیبانی میکند. برای مثال امکان ایجاد اسپرینتها و همچنین تابلوهای کانبان با استفاده از این پلتفرم آنلاین وجود دارد. بنابراین مدیریت پروژه نرمافزاری با متدهای اسکرام و کانبان و حتی اسکرامبان با استفاده از آن ممکن است.
میزیتو قابلیت همکاری همزمان را نیز برای اعضای تیمها و مدیران پروژه فراهم میکند. این ویژگی بهویژه در زمانی که تیمها دارای اعضای دورکار باشند اهمیت بالایی دارد. از سوی دیگر اعضای تیم میتوانند از قابلیت شبکه اجتماعی داخلی این پلتفرم برای بهبود ارتباطات استفاده کنند.
برخی از امکانات دیگر میزیتو را با هم مرور میکنیم:
- امکان اولویتبندی وظایف
- تعیین و بررسی وابستگی بین وظایف
- تعیین زمان شروع و پایان هر وظیفه
- ردیابی زمانی کارها
- ابزار گانت چارت فارسی
- نرمافزار موبایل و استفاده از طریق رایانه
انجام پروژه نرم افزاری در کمترین زمان و با بهترین کیفیت با استفاده از میزیتو
رویکرد مدیریت پروژه چابک اولینبار برای مدیریت تیمهای نرمافزاری ایجاد شد و پس از آن در صنایع و بخشهای دیگر مورد استفاده قرار گرفت. اگر نیاز به پلتفرمی سازگار با متدهای متنوع مدیریت پروژه از جمله رویکردهای اسکرام و کانبان دارید، میزیتو بهترین انتخاب برای شما است. برای بهرهمندی از امکانات متنوع میزیتو و آشنایی با بخشهای مختلف آن میتوانید به بخش راهنما در سایت ما مراجعه کنید.
سوالات متداول
تقویم پروژه میزیتو چه کارکردی دارد؟
با تقویم پروژه میزیتو میتوانید کارها را در چارچوب تقویم فارسی مشاهده کنید.
شبکه اجتماعی پلتفرم میزیتو دارای چه قابلیتهایی است؟
امکان برگزاری جلسات آنلاین درونتیمی، ارسال پیام، ایجاد گروه گفتگو و ایجاد کانال از جمله مزایای این بخش از پلتفرم مدیریت پروژه میزیتو هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.