با ANDI آشنا شوید؛ رباتی که میتواند نفس بکشد، راه برود و عرق کند [تماشا کنید]
دانشمندان با این ربات میتوانند واکنش بدن به گرمای شدید را بررسی کنند.
مهندسان دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) از یک ربات به نام ANDI رونمایی کردهاند که اولین ربات جهان با قابلیت نفسکشیدن، پیادهروی و عرقکردن جهت بررسی نحوه واکنش بدن انسان به گرمای شدید است.
این ربات با همکاری شرکت فعال درزمینه اندازهگیری دما Thermatrics توسعه پیدا کرده و میتواند واکنشهای دمایی بدن انسان را تقلید کند. این ربات همچنین از 35 سطح مختلف بهره میبرد که هرکدام از آنها به سنسور اندازهگیری دما، شار گرما و منافذ مخصوص عرق مجهز شدهاند.
رباتی که میتواند عرق کند
«کنراد ریکاچوسکی»، دانشیار دانشکده مهندسی مواد، حملونقل و انرژی دانشگاه ایالتی آریزونا، میگوید این ربات میتواند گرما تولید کند، راه برود و نفس بکشد:
«ANDI گرما تولید میکند، میلرزد، راه میرود و نفس میکشد. کارهای فوقالعاده زیادی درزمینه گرمای شدید انجام شده است، اما هنوز کمبودهایی در این حوزه وجود دارد. ما در تلاشیم تا به درک بسیار خوبی از تأثیر گرما بر بدن انسان برسیم؛ بنابراین میتوانیم چیزهایی را برای بررسی این موضوع طراحی کنیم.»
سالانه در سراسر جهان افراد زیادی بهخاطر گرما جان خود را از دست میدهند و البته باید منتظر دمای بالاتری هم در سطح جهان باشیم. با گرمایش زمین، شاهد افزایش دما در برخی مناطقی هستیم که تا پیش از این معتدل یا حتی خنک محسوب میشدند؛ بنابراین درک نحوه تأثیر گرما روی بدن اهمیت بالایی دارد.
محققی به نام «جنی وانوس» که با ریکاچوسکی کار میکند، میگوید نمیتوان انسانها را در شرایط گرمایی شدید قرار داد و وضعیت را بررسی کرد:
«شما نمیتوانید انسانها را در شرایط گرمایی شدید قرار دهید و ببینید چه اتفاقی میافتد. اما شرایطی وجود دارند که میدانیم انسانها بهخاطر گرمای بیشازحد جان خود را از دست میدهند، اما بهطور کامل نمیدانیم که چه اتفاقی رخ میدهد. اینجاست که ANDI میتواند برای درک این موقعیت به کمک ما بیاید.»
دانشگاه ایالتی آریزونا یک فضای حرارتی با قابلیت شبیهسازی شرایط گرمایی مختلف توسعه داده است و ANDI درون آن قرار دارد. دمای این فضا میتواند تا 60 درجه سلسیوس افزایش یابد و تابش خورشید را هم تجربه کند. درون بدن این ربات کانالهای خنککننده برای چرخش آب خنک وجود دارد تا از آن در برابر شرایط گرمایی شدید محافظت شود.
در شبیهسازیهای محققان، موارد مختلفی که میتوانند روی حرارت تأثیر بگذارند (مانند تابش خورشید، تابش مادون قرمز از زمین و همچنین همرفت گرما) از هوای اطراف اندازهگیری میشوند. دانشمندان امیدوارند از طریق ANDI به درک بهتری از مکانیزم عرقکردن انسان پی ببرند.
برای اینکه بررسیها دقیقتر شود، دانشمندان میتوانند BMIها و سنهای مختلف را بررسی کنند. درنهایت آنها امیدوارند با استفاده از ANDI بتوانند محصولات جدیدی را برای خنککردن انسانها توسعه دهند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.