
تصویر روز ناسا: فضاپیمای جونو نمایی متفاوت از غول گازی ثبت کرد
در این تصویر که سال ۲۰۱۷ ثبت شده است، مشتری از زاویه پایین دیده میشود.

تصویر روز ناسا نمایی شگفتانگیز از سیاره مشتری را به نمایش گذاشته است که چهرهای متفاوت از این غول گازی را آشکار میکند. این چشمانداز عجیب با مشاهدات فضاپیمای جونو به دست آمده و پرده از رازهای پنهان در اعماق جو این سیاره برداشته است.
در تصویر روز ناسا چه میبینیم؟
در این تصویر از جونو که سال ۲۰۱۷ ثبت شده است، مشتری از زاویه پایین دیده میشود. از این زاویه، نوارهای افقی معروف این سیاره ناپدید شدهاند و بهجای آن، الگوهای چرخشی و پیچیده دیده میشوند. خطی از ابرهای بیضیشکل سفیدرنگ نیز در نزدیکی استوای این غول گازی دیده میشود.

فضاپیمای رباتیک جونو
جونو از سال ۲۰۱۶ در مدار بیضوی دور مشتری میچرخد و تاکنون بیش از ۷۰ بار از نزدیک این سیاره عبور کرده است. این فضاپیما توانسته با ابزارهایی مثل رادیومتر مایکروویو، اطلاعاتی درباره ساختار لایههای داخلی جو این سیاره جمعآوری کند.
برخلاف گذشته که تصور میشد فعالیتهای جوی مشتری عمدتاً سطحی و محدود به ناحیه ابری بالایی است، یافتههای جونو نشان داد پدیدههای جوی مشتری، مانند لکه سرخ بزرگ یا طوفانهای قطبی، تا صدها کیلومتر زیر سطح ابرها گسترش مییابند.
یکی دیگر از کشفیات مهم جونو ساختار غیرمنتظره هسته مشتری است. برخلاف مدلهای پیشین که هستهای کوچک و متراکم از عناصر سنگین پیشبینی میکردند، دادههای جونو نشان داد مشتری هستهای بسیار بزرگ و نرم دارد.
علاوهبراین، بررسیهای جونو از میدان مغناطیسی مشتری نشان داده این میدان ساختاری نامتقارن و متغیر دارد که با تغییر موقعیت مکانی تغییر زیادی میکند. این ویژگی احتمالاً با حرکت فلز مایع (هیدروژن فلزی) در عمق سیاره مرتبط است.
همچنین بخوانید: سیاره مشتری و هر آنچه که باید درباره آن بدانید
طبق برنامهریزی ناسا، قرار است جونو تا ۲۰۲۵ به گردش دور مشتری ادامه دهد. این فضاپیما درنهایت بهسمت این سیاره غولپیکر هدایت خواهد شد تا در جو آن سقوط کند. این تصمیم برای جلوگیری از برخورد احتمالی این فضاپیما با قمرهای یخی، مانند اروپا، گرفته شده است تا از آلودگی زیستی احتمالی جلوگیری شود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.