ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انتقال صدا با امواج
علمی

دستاورد دانشمندان: توسعه فناوری جدیدی برای رساندن صدا به فردی خاص در جمعیت

محققان این فناوری را نوعی هدست مجازی می‌دانند که در محیط‌های شلوغ و پرجمعیت کاربرد دارد.

امیررضا فروزان
نوشته شده توسط امیررضا فروزان | ۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۳:۰۰

محققان دانشگاه پن استیت فناوری جدیدی با نام «صداهای محصور شنیداری» ایجاد کرده‌اند. در این فناوری صداها را به‌شکلی ارسال کردند که فقط شخص مدنظر بشنود.

این صداها با امواج فراصوت (Ultrasound) ساخته شده‌اند و در مکان‌های عمومی مثل کتابخانه یا موزه‌ها (که سکوت بیشتری حکم‌فرماست) کاربرد دارد.

انتقال صدا با امواج فراصوت

برای آزمایش این فناوری محققان سیستمی با سر ساختگی و میکروفون فراهم کردند تا شرایط شنیداری انسان را ارزیابی کنند. آنها پی بردند صداها فقط زمانی شنیده می‌شود که 2 پرتو فراصوت به هم برسند و اصطلاحاً «محاصره صوتی» بسازند. این فناوری در فاصله حدوداً ۹۰ سانتی‌متر کار می‌کند و صداهایی با فرکانس 60 دسی‌بل می‌سازد.

آزمایش امواج فراصوت

این امواج به‌سادگی از سایر انسان‌ها عبور می‌کند تا شخص موردنظر بدون توجه دیگران امواج صوتی را بشنود. به‌ گفته «جیایسین ژانگ»، محقق ارشد دانشگاه پن استیت، آنها در واقع توانستند هدست مجازی بسازند تا وقتی شخص در محیط شلوغی حضور دارد، بتواند امواج صوتی را منحصراً بشنود؛ چیزی که به آن نوعی «محاصره صوتی یا شنیداری» هم می‌گویند.

البته طبق گفته ژانگ و همکارش «یون جینگ»، پرفسور دانشگاه پن استیت، این امواج صوتی در محدوده فرکانسی پایین ضعیف می‌شوند؛ به همین دلیل از 2 پرتو امواج فراصوت که فراتر از حد شنوایی انسان هستند، برای انتقال صداهای شنیداری استفاده کردند. این امواج در طول مسیرشان به‌اصطلاح خاموش‌اند و توجه دیگران را جلب نمی‌کنند تا زمانی که گوش شخص موردنظر امواج را دریافت کند.

پرفسور جینگ توضیح می‌دهد که پرتوهای فراصوت به‌اصطلاح منعطف‌اند و می‌توانند با خم‌ شدن از سطوح مختلف عبور کنند؛ مثل خم‌کردن نور توسط لنزها. سپس زمانی که گوش ما اصوات را می‌شنود، صداهای جدیدی در محدوده 500 هرتز به‌ وجود می‌آید.

امیررضا فروزان

امیررضا فروزان جوان‌ترین عضو دیجیاتوئه که علاقه‌زیادی به دنیای هوش مصنوعی و استارت‌آپ‌ها داره، شیمی رشته دانشگاهیشه و گوش‌دادن به راک‌ومتال، دیدن بازی‌های بارسا و فیلم‌دیدن از سرگرمی‌های رایجشه

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی