ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

هوش مصنوعی سینا
علمی

هوش مصنوعی «سینا»؛ اولین الگوریتم ایرانی برای تشخیص دقیق بافت‌های سرطانی پستان

الگوریتم هوش مصنوعی سینا می‌تواند با شناسایی زودهنگام تومورهای کوچک، تحولی بزرگ در تشخیص و درمان سرطان پستان ایجاد کند.

لیلا برغمدی
نوشته شده توسط لیلا برغمدی | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | ۲۱:۰۰

گروهی از محققان ایرانی در همکاری بین‌المللی با محققان دانشگاه‌های معتبر آمریکا، مدل هوش مصنوعی پیشرفته‌ای به نام «سینا» را توسعه دادند. این الگوریتم هوش مصنوعی می‌تواند با شناسایی زودهنگام تومورهای کوچک، تحول بزرگی در تشخیص و درمان سرطان پستان به وجود بیاورد.

به‌تازگی، گروهی از محققان ایرانی با همکاری محققان آمریکایی مدل هوش مصنوعی «سینا» را با هدف تشخیص زودهنگام بافت‌های سرطان پستان توسعه داده‌اند. این الگوریتم می‌تواند بافت‌های سرطانی پستان را که تشخیص آن‌ها اغلب در آزمایش‌های معمولی مانند ماموگرافی یا سونوگرافی دشوار است، شناسایی کند.

توسعه هوش مصنوعی ایرانی برای تشخیص سرطان پستان

الگوریتم سینا توانسته دقت بسیار زیادی را در شناسایی این بافت‌های سرطانی نشان دهد و می‌تواند به پزشکان کمک کند در مراحل اولیه، از گسترش سرطان جلوگیری کنند. این سیستم تأییدیه سازمان بهداشت جهانی (WHO) را دریافت کرده و از سال ۲۰۲۵ به‌صورت گسترده در اختیار مراکز درمانی و تحقیقاتی قرار می‌گیرد.

به گفته دکتر «صادق کاظمی‌فرد»، مدیر این پروژه، این تیم برای غربالگری و تشخیص سرطان پستان دستگاهی مجهز به هوش مصنوعی را طراحی کرده و ساخته است:

«در حوزه درمان سرطان پستان، تشخیص زودهنگام نقش بسیار مهمی در موفقیت درمان و کاهش آسیب‌های احتمالی دارد و آن را «زمان طلایی»می‌نامند.»

به گفته کاظمی‌فرد، الگوریتم هوش مصنوعی سینا تاکنون روی بیماران مشکوک به سرطان پستان در خارج از کشور آزمایش شده و توانسته سه مورد از سرطان‌های پستان را در مراحل ابتدایی شناسایی کند. وی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:

«خانمی مشکوک به سرطان بود؛ در آزمایش‌ها خطای تشخیص وجود داشت. با انجام مجدد آزمایش‌ها و بررسی نتایج توسط هوش مصنوعی سینا، بافت‌های پنهان سرطان به‌درستی تشخیص داده شد.»

نمونه‌ای از عملکرد هوش مصنوعی سینا
نمونه‌ای از عملکرد هوش مصنوعی سینا

صادق کاظمی‌فرد و تیمش، سال گذشته نیز مدل هوش مصنوعی دیگری برای تشخیص بیماری‌های قلبی و پیش‌بینی حملات قلبی با دقت بیش از 99 درصد توسعه دادند. به گفته او، این دستگاه می‌تواند در کمتر از یک دقیقه اطلاعات لازم را در اختیار بیمار قرار دهد و حملات قلبی را دقیق پیش‌بینی کند.

نقش هوش مصنوعی در تشخیص سرطان

پیشرفت‌های اخیر در هوش مصنوعی (AI) تحولی چشمگیر در تشخیص سرطان ایجاد کرده و دقت و کارایی این فرایند را به‌طور چشمگیری بهبود بخشیده است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی با حجم زیادی از داده‌های تصویربرداری پزشکی، مانند ماموگرافی، اسکن‌های MRI و...، آموزش می‌بینند و می‌توانند داده‌ها را تحلیل کرده و نشانه‌های سرطان را شناسایی کنند.

یکی از مهم‌ترین مزایای هوش مصنوعی، توانایی آن در پیش‌بینی پیشرفت بیماری و انتخاب روش‌های درمانی است. مدل‌های مبتنی بر AI می‌توانند داده‌های ژنتیکی، بیومارکرها و پاسخ‌های فردی به درمان‌ها را تجزیه‌وتحلیل کنند و با دقت بیشتری مسیر درمانی مناسب برای هر بیمار را پیشنهاد دهند.

به گفته محققان، می‌توان هوش مصنوعی را «میکروسکوپ هوشمند» در نظر گرفت که می‌تواند اندازه‌گیری‌های دقیق و جامعی در زمینه‌هایی مانند آسیب به سلول‌ها، واکنش‌های ایمنی و بررسی ساختارهای میکروسکوپی ارائه دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mohammad Sadegh Manafi
    Mohammad Sadegh Manafi | ۲۲ مهر ۱۴۰۳

    شماره تماسی ایمیلی چیزی ازشون دارید؟

مطالب پیشنهادی