دانشمندان یک چاپگر سهبعدی برای ترمیم بافتهای آسیبدیده ساختهاند [تماشا کنید]
دانشمندان امیدوارند که رویکرد چندمنظوره این چاپگر سهبعدی روزی بتواند به ابزاری همهجانبه برای جراحیهایی که کمتر تهاجمی هستند، تبدیل شود.
این چاپگر که F3DB نام دارد، دارای یک بازوی رباتیک نرم است که میتواند مواد زیستی را با سلولهای زنده روی اندامها یا بافتهای داخلی آسیبدیده ترکیب کند. بدنه منعطف مارمانند آن از طریق دهان یا مقعد وارد بدن انسان شده و بهسمت ناحیه آسیبدیده هدایت میشود. علاوهبراین، افشانههایی دارد که میتوانند آب را روی ناحیه موردنظر اسپری کنند و نازل چاپ آن میتواند بهعنوان یک چاقوی کالبد شکافی الکتریکی عمل کند.
نحوه ترمیم بافت توسط این چاپگر سهبعدی
دانشمندان امیدوارند که رویکرد چندمنظوره این چاپگر سهبعدی روزی بتواند به ابزاری همهجانبه برای عملیاتهایی که در سادهترین حالت ممکن تهاجمی هستند، تبدیل شود. بااینحال، آنها اطلاع دادهاند که این دستگاه پنج تا هفت سال آینده میتواند آزمایشهای انسانی خود را انجام دهد.
بازوی رباتیک F3DB از سه محرک پارچهای نرم با استفاده از یک سیستم هیدرولیک متشکل از «سرنگهایی با موتور DC که آب را به محرکها پمپاژ میکند،» استفاده میکند. بازو و هدچاپ انعطافپذیر آن هر کدام میتوانند در سه درجه آزادی (DOFs) حرکت کنند؛ درست مانند چاپگرهای سهبعدی رومیزی. علاوهبراین، دارای یک دوربین مینیاتوری انعطافپذیر است که به اپراتور اجازه میدهد کار خود را مشاهده کند.
محققان اولین آزمایشهای خود روی این دستگاه را با استفاده از مواد غیرزیستی (شکلات و سیلیکون مایع) روی کلیه خوک انجام دادند. آنها در مطالعه خود یادداشت میکنند:
«ما شاهد رشد روزانه سلولها بودیم و در روز هفتم، آخرین روز آزمایش، این میزان چهاربرابر افزایش پیدا کرد. نتایج این آزمایش نشان میدهد که F3DB پتانسیل بالایی برای تبدیلشدن به یک ابزار آندوسکوپی همهجانبه برای روشهای تشریح زیرمخاطی آندوسکوپی دارد.»
در مراحل بعدی، دانشمندان قصد دارند تا آن را روی حیوانات و درنهایت انسانها آزمایش کنند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.