ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تپسی بالاخره سوپراپ شد

مدیرعامل تپسی می‌گوید راه سختی بعد از سوپراپ شدن در پیش دارند اما اگر لازم باشد از انحصارطلبی رقبا ابایی ندارند.

علی مومنی
نوشته شده توسط علی مومنی | ۳۱ تیر ۱۴۰۳ | ۱۵:۴۰

تپسی دیگر فقط تاکسی اینترنتی نیست، از فردا (یک مرداد ۱۴۰۳) با راه‌اندازی سرویس‌های «تپسی‌فود» و سوپرمارکت، فعالیتش را در جایگاه سوپراپ شروع می‌کند.

به گزارش دیجیاتو، «مصطفی سیدحسینی»، مدیرعامل تپسی، در نشست خبری این خبر را اعلام کرد و گفت: «در تمام مدتی که گروه گلرنگ به‌شکلی جدی‌تر وارد حوزه اقتصاد دیجیتال شده، برنامه داشته سرویس‌های خود را ذیل یک چتر تجمیع کند.»

او ادامه داد: «امروز از هویت جدیدی به نام «گروه تپسی» رونمایی می‌کنیم. هدف گروه راهبری، نظارت، کنترل و تسهیلگری کسب‌وکارهای زیرمجموعه‌اش است.»

گروه تپسی در حوزه حمل‌ونقل، سلامت، ارسال مرسوله، سفارش غذا (تپسی‌فود)، سوپرمارکت (اُکالا) و فروشگاه (تپسی‌شاپ) فعالیت می‌کند.

با تبدیل شدن تپسی به سوپراپ، «اُفود»‌ از دسترس خارج شده و کاربران می‌توانند از طریق سوپراپ تپسی از «تپسی‌فود» استفاده کنند. این سرویس فعالیتش را از فردا در مشهد آغاز می‌کند.

اکنون فرایند جذب رستوران‌ها در تهران آغاز شده و تا پایان تابستان، تپسی‌فود فعالیتش را در تهران آغاز می‌کند.

فرایند ری‌برند «اُکالا»‌ نیز به‌دلیل اندازه بزرگ‌تر و ملاحظات بیشتر، نیمه دوم سال انجام می‌شود.

به گفته سیدحسینی، «گروه صنعتی گلرنگ» از سال ۱۴۰۰ به‌شکلی جدی‌تر وارد حوزه اقتصاد دیجیتال شده و برنامه دارد تا ۱۴۱۰،‌ یک‌پنجم ارزش خودش را از محل کسب‌وکارهای این حوزه خلق کند.

لازم باشد به شورای رقابت مراجعه می‌کنیم

مدیرعامل تپسی در پاسخ به سؤال دیجیاتو درباره شیوه برخورد تپسی‌فود با قراردادهای خاص «اسنپ‌فود»‌ با رستوران‌ها گفت: «قراردادهای خاص رقیب با رستوران‌ها که برای ورود پلتفرم دوم محدودیت ایجاد می‌کند، چالش جدی ماست. این شرایط محصول اتفاقاتی است که پنج شش سال گذشته افتاده است. اگر از همان موقع، رقابت واقعی بود، این‌طور نمی‌شد. برای مقابله با این وضعیت از همه امکاناتمان استفاده می‌کنیم. بخشی از امکانات، کسب‌وکاری است. راهکارهایی پیش روی رستوران‌ها می‌گذاریم که ریسکشان را کم کنیم و اگر جایی فرصتی وجود داشته باشد که موانع رقابت را برداریم، این کار را می‌کنیم.»

او در پاسخ به این سؤال که منظور شکایت به شورای رقابت است، گفت: «هر امکانی وجود داشته باشد، مانند امکانات قانونی، از آن استفاده می‌کنیم اما به آن بسنده نمی‌کنیم. در مشهد رستوران‌هایی بوده‌اند که این جنس قرارداده‌ها را بسته بودند اما به ما پیوستند و توانستیم نیازهایشان را برآورده کنیم.»

رئیس هیئت‌مدیره اسنپ‌فود، چندی پیش در گفتگویی اینستاگرامی با دیجیاتو گفته بود هرگز نگفته است از ورود رقبای جدید به بازار استقبال می‌کنند. مدیرعامل تپسی درمورد این گفت «مهراد عبدالرزاق» نیز توضیح داد:‌ «این بازار از نگاه کاربران نیاز به رقیب جدید دارد، حتی برای مجموعه محترم اسنپ‌فود نیز مفید است. خیلی موافق نیستم که عزیزان گفته بودند دوست نداریم رقیب جدیدی بیاید. به نظرم ما با ورودمان به این بازار، به آن‌ها کمک می‌کنیم.»

خیز تپسی برای سهم ۳۰ درصدی از بازار تاکسی آنلاین

خبرنگار دیجیاتو در این نشست خبری از مدیرعامل تپسی پرسید: «باوجود رقبای جدی، مانند اسنپ و دیجی‌کالا، در تاکسی‌ آنلاین و خرده‌فروشی چطور می‌خواهید رقابت کنید؟»

سید حسینی در پاسخ گفت: «چند استراتژی‌های رشد برای سرویس تاکسی پیاده کرده‌ایم. در سال گذشته، به‌سبب محدودیت‌های مالی نرخ انجام سفارش‌ها (fulfillment rate) خوب نبوده و الان به سطح رقیب رسیده است اما برای رسیدن به سهم بازار بالای ۳۰ درصد، استراتژی‌های دیگری داریم. این بخش برایمان نسبت به بخش تپسی‌شاپ روشن‌تر است.»

او ادامه داد: «البته قطعاً مسیر سختی پیش رو داریم. به‌جز بخش گروسری در دیگر بخش‌ها سهم قابل‌توجهی نداریم. ابتدا بیزینس‌مدل دارتیل شبیه دیجی‌کالا بود اما حالا تمرکز تپسی‌شاپ را روی Neighborhood Delivery (تحویل سریع سفارش‌ها از طریق وندورهای محلی) گذاشته‌ایم. خود دیجی‌کالا روی این بخش کار کرده اما سهم قابل‌توجهی نگرفته است. ما با تمرکز بر وندورهای محلی با سرعت بالا و ظرف دو ساعت سفارش را تحویل می‌دهیم.»

ادعای اسنپ درباره سهم بازار را «قویاً» تکذیب می‌کنم

«اسنپ» به‌تازگی ادعا کرده بود ۹۲ درصد بازار تاکسی‌های اینترنتی را در اختیار دارد. تپسی در آن مقطع به این ادعا واکنش نشان نداد اما مدیرعامل این سوپراپ، امروز این عدد را «قویاً» تکذیب کرد.

سیدحسینی در این مورد گفت: «عزیزان سهم‌هایی را اعلام کرده‌اند اما هر چقدر دودوتاچهارتا می‌کنیم با عدد ما نمی‌خواند. تعداد رکوردهای اعلام‌شده در اسفندماه را که بیشترین سفرها انجام می‌شود، در مقابل سفرهای خودمان می‌گذاریم و به عددی که اعلام می‌کنند، نمی‌رسیم؛ مگر اینکه اعداد کشورهای همسایه را هم جمع زده باشند. قویاً می‌گویم عدد ۸ درصد درمورد سهم بازار تپسی درست نیست.»

او افزود:‌ «می‌دانیم تعداد سفرهایمان در ربع اول امسال دو برابر شده است. برای ما شفاف است این عدد را از این بازار و از رقیب گرفته‌ایم اما کماکان سهم عزیزان درحال رشد است و این مقداری برای ما هم عجیب است.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی